Kantinen til Norges best betalte journalister. Vi må jo innrømme at forventningene er høye!
DN Media har en overraskende liten kantine, men det er lett å finne fram og alt er innen rekkevidde. Menyen virker spennende, og henger både her og der. kanskje er vi litt skuffet over at vi valgte dagen med fiskegryte og ikke risotto, men her skal man ikke være selektiv.
Medier24 anmelder medie-kantinene:
Medier24-journalist Torill Henriksen har tidligere jobbet
som kokk innen flymat-catering, og laget mat for både charter og første klasse.
Tjuefire-office manager Anette Nodeland har flere års erfaring fra hotell- og
restaurant-bransjen. Sammen har vi tatt med oss glimtet i øyet og sjekket ut
mediekantinene hos de store mediehusene og konsernene.
Allergen-merkingen er god, men det er jo trist at veggisene ikke får en alternativ varmrett.
For selv om det gis plusspoeng for at det serveres rester fra gårsdagens varmmat, var det pølser. Og med dagens fiskegryte må vegetarianerne gå mutte bort til suppen.
Det skal sies, suppen er god. Tomatsuppe med pasta ved siden av smaker godt «tomatete» og ikke «Toro-ete».
I tillegg kan alle vegetarianere kose seg med hummus-suppe. Et helt nytt konsept vi ikke har møtt før.
Forvirringen er nemlig stor når vi innser at det er en øse i hummus-skålen, og at den er i overkant bløt. Vi mistenker at noen har gått bananas med tahinien da de skulle lage hummus. Men altså, tahini er dyrt, så kudos for å være DN Media.
Det finnes også en “dagens salat”, men heller ikke den er for vegetarianere. Rekesalat med friske grønnsaker skal visstnok være et fint supplement til fiskegryta.
Bortsett fra det er satabaren god, med både tradisjonelle ting som paprika, salat og sopp, men også mer fancy sorter som pastinakk.
Polkabeter
Men det er når vi kommer til dessertavdelingen at vi får bekreftet hvor vi er. Her er det smoothie, oppskåret frukt, søtbakst og gelé. Så noe for både store og små journalister der også.
Og for å være litt ekstra DNete har de en “dagens drikke”-meny. Den inneholder dog ikke champagne, noe som forvirrer oss litt. Vi mistenker at dette er shots, for den første på lista er polkabete. Personlig ville vi kanskje valgt nummer to, ananas, men for alt vi vet kan polkabeter være DNs hemmelige våpen.
Kanskje de kan tipse Pressens Hus, som åpenbart har en forkjærlighet for beter, men ikke har polkabeter.
De har også en isdisk, noe som er ekstra stas når finværet har kommet til Oslo. Det er noe vi ikke har sett siden “bli her for alltid”-kiosken til NRK Marienlyst.
Og når temperaturen har krøpet over 20 grader, er nok denne isdisken mer populær enn sitater fra Sophie Elise.
Super-kassadame
DN-kantinen har en miks mellom stykkpris og hektopris. Det kan by på krøll i kassen, men der står en ekstremt hyggelig og effektiv dame, som tar to kasser på en gang og virker til å ha stålkontroll.
Her er det ingenting å si på effektiviteten!
Dette er også den første kantinen vi møter med en tydelig uteplass i samme etasje (ja da, vi vet at mange mediehus har takterrasse, og at man kan heis og trapper med lunsjbrettet for å sitte utendørs). Siden det er sol, blir det utelunsj. Det er ikke mange uteplasser, men det er tross alt uteplasser. Det er også godt med plass inne.
Fiskegryta smaker akkurat som dét. Ikke noe vil løper tilbake for å ta en runde til av, men smaker fisk, og ikke vondt.
Hummusen er akkurat så trist som det suppete utseende tilsier.
Men som sagt, suppen er god.
En kantine vi definitivt kunne kommet tilbake til, om ikke annet for å prøve disse shottene. Men vi håper at vegetarianere har noe mer å glede seg til innimellom, enn gårsdagens rotmos og suppe.