Martin Kværnstuen (til venstre), avbildet med Kahoots Morten Versvik i 2014.

Tidligere Kahoot-topp kjøper seg inn i podkast-selskapet Svarttrost

– Jeg har fulgt Svarttrost fra oppstart og er veldig imponert over hva de har fått til, sier Martin Kværnstuen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tidligere finanssjef i Kahoot, Martin Kværnstuen, legger 10 millioner kroner på bordet og kjøper 20 prosent av podkastprodusentene Svarttrost, opplyser selskapet.

I fjor solgte han Kahoot-aksjer for hele 260 millioner kroner, meldte Shifter. Da lovet han å bruke noe av gevinsten på å «finne og utvikle nye selskaper».

– Jeg har fulgt Svarttrost fra oppstart og er veldig imponert over hva de har fått til i løpet av kort tid. Selskapet er etter min mening veldig godt posisjonert for å ta en aktiv rolle i videreutvikling av lydformatet i flere spennende retninger, sier Kværnstuen.

– Gründer-teamet besitter erfaring, kunnskap og kontaktnett som gjør at dette skal bli en spennende investering hvor jeg forhåpentlig kan komme med noen gode råd i neste fase, sier han.

Svarttrost har de siste årene produsert flere podkastserier for mediehus, samt lydinnhold for kulturinstitusjoner.

Svarttrost ble startet i 2018, og hadde i fjor en omsetning på 6,4 millioner kroner.

Investeringen gjør det mulig for Svarttrost å øke satsingen og utvide antall prosjekter fremover, opplyser selskapet.

– Med Martin på laget får vi både kompetanse fra teknologi- og finansbransjen. Erfaringen hans med å bygge Kahoot og deres enorme suksess med å etablere en trofast brukermasse vil være viktig i den neste fasen for Svarttrost, sier daglig leder Ellen Wisløff.

Powered by Labrador CMS