Programleder for Dagsnytt18, Sigrid Sollund.

Julepraten:

NRK-profilen går for sanse-bonanza inne i snøfri juletid

Sigrid Sollund oppsummerer 2021 i #Julepraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er programleder for Dagsnytt18 på NRK, Sigrid Sollund.

– Hva gjør du i jula?

– Det eneste som er sikkert fra år til år er at jeg er sammen med barna mine og mannen min. Ellers er alle tradisjoner oppløst. Det er vemodig, men også frigjørende. Ellers går vel jula med til det mesteparten av fritiden min ellers brukes til: rydding og klesvask.

– Hva må til for at det blir ordentlig jul for deg?

– Helst skulle jeg sett at det var snø hver jul, men det kan vi vel bare lengte etter. I stedet satser jeg på sanse-bonanza inne. Lukt av røkelse, granbar og svibler. Lyden av julemusikk og synet av tente lys. Kombinert med spente barn er vi da høyt oppe på jule-skalaen. Jeg har noen julesanger jeg venter med til lille julaften, det er viktig å spare det helligste til jula faktisk kommer. Sent lille julaften setter jeg på «Lille Jensen drar til Mandalay», ser på juletreet og gråter litt.

– Hva husker du best fra medieåret 2021?

– Her skulle jeg gjerne hatt et oppsiktsvekkende og morsomt svar, men dessverre blir det lett til at jeg glemmer så mye når vi har sendinger hver dag. «Sendt er glemt», som vi sier til trøst hver gang vi har sagt noe dumt på lufta. Når jeg tenker tilbake er det kanskje Ropstads avgang som sitter best i som enkeltsak. Den hadde interessante politiske og menneskelige dimensjoner.

– Hva var det morsomste som skjedde i 2021?

For vår egen del hadde vi en morsom start på året i Dagsnytt atten da jeg innledet en debatt om skolehverdagen hvor den første gjesten hvisket fram at hun var der for å snakke om Trump. Ingenting er som forviklinger og feil på tv og radio.

– Hva var det pinligste som skjedde i 2021?

– Ropstads gutterom, Erna Solbergs middag på Geilo.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2022?

– Det samme vi har snakket om i 2021, er jeg redd. Korona, fylkesgrenser og bybanen i Bergen. Pluss en masse saker der den nye regjeringen blir konfrontert med hva de sa og hva de gjør – og ikke gjør.

Powered by Labrador CMS