Isabel Bech
Isabel Bech

#Sommerpraten:

Måtte rope etter hjelp på direkten under sin første nyhetssending for NRK

Isabel Bech forteller i #sommerpraten om flausen hun opplevde på sin aller første live-sending i NRK.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er journalist i NTB, Isabel Bech.

– Hvordan oppsummerer du første medie-halvår 2021?

– Hektisk er vel det riktige ordet. Det har jo blitt veldig mye korona. I likhet med flere gledet jeg meg til en ny start i 2021, men for Oslo sin del ble det jo bare verre med enda strengere tiltak. Ellers ble jo raset i Gjerdrum en fæl start på året. Kongress-stormingen i USA kommer vel også til å bli viet en del plass i historiebøkene.

– Hva er årets flause til nå?

– Kanskje ikke en flause, men rasismen og hatet mot asiater som følge av koronapandemien er både flaut og fælt. Men det har vært fint å se at mange kjente nordmenn med asiatisk bakgrunn har sagt fra om at dette ikke er greit.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Ja til en god kombo. Innimellom er det jo greit å kunne gå fra senga til arbeidsplassen, men nå håper jeg at vi alle kan være samlet på arbeidsplassen igjen! NTB har jo flyttet til nye, fine lokaler, og jeg gleder meg virkelig til vi får innviet dette skikkelig!

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer blir det stort sett jobbing her i Oslo, men is, utepils og bading skal jeg få til uansett. Ferien har jeg spart til august og tar da med familien nordover. Forhåpentligvis er det fortsatt sommer der da, man vet jo aldri med Nord-Norge.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Pushvarslene fra diverse medier følger jo alltid med. Ellers blir det nok noen podkaster også, både norske og utenlandske.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Det skjedde ganske nylig. Jeg skulle sende ut en hastemelding og klarte av en eller annen grunn å overse at det sto «Forslag fra Johan» i tittelen. Så da gikk den ut sånn. Verst var det vel for kollegaen min som fikk navnet sitt dratt inn i hasten.

– Ellers husker jeg godt da jeg skulle ha min første nyhetssending på radio i NRK Nordland. Jeg fikk ikke til å spille av en reportasje som skulle være med i sendingen, og i ren panikk ropte jeg ut «hjeeelp» for å få noen kolleger til å komme. Det ble jo mildt sagt en rar sending.

Powered by Labrador CMS