Dagbladet-journalist Julie Tran.
Dagbladet-journalist Julie Tran.

#Sommerpraten:

Dagbladet-journalistens største flause: – Det ble noen lange sekunder på lufta

Dagbladets Julie Tran forteller om da hun skulle uttale ordet «legemsbeskadigelse» i #Sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er Dagbladet-journalist Julie Tran.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Kaotisk og innholdsrikt. Det ble en pangstart med stormingen av Kongressen, dom i saken mot Laila Anita Bertheussen, og etterhvert byrådsdrama i Oslo-politikken, samtidig som koronanyhetene om gjenåpning og smitteutbrudd, fortsatt henger over oss. Så ser vi også et meldiehalvår som gjør seg klar til høstens valg.

– Hva er årets flause til nå?

– Stormingen av Kongressen er og blir en historisk flause. Ellers synes jeg resultatene fra årets Mangfoldsundersøkelse viser at mediebransjen har en lang vei å gå når det kommer til flerkulturelt mangfold.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Et rungende nja. En god blanding av hjemmekontor og fysisk tilstedeværelse på kontor hadde vært topp!

– Hva gjør du i sommer?

– Det ser ikke ut til at det blir noe koronasertifikat på meg med det første så mest sannsynlig blir det Oslo-sommer med parkliv, turer, bading og litt jobbing. Men har også planer om hyttetur, og så skal jeg besøke et vennepar som har kjøpt seg gård!

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Det blir nok fortsatt daglige runder med nyhetsoppdateringer og podkaster samtidig som jeg skal slå av en god del push-varslinger.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Sikkert mange tabber opp gjennom årene, og mange jeg har glemt eller kanskje rettere sagt, fortrengt. Men husker at jeg som 19 år gammel nyhetsanker på radio plutselig slet med å uttale ordet «legemsbeskadigelse» under en bulletin. Det ble noen lange sekunder på lufta den morgen.

– Ellers husker jeg da saken min om et brutalt drap ble sendt som avslutning på en nyhetsbulletin, og rett etter ble Cutting Crews sin slager «I Just Died In Your Arms» fyrt av. Litt dårlig timing?

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

Tør å gjøre feil. Ikke vær redd for å utfordre gamle tenkemåter, og ikke undervurder egne ferdigheter og eget kildenettverk. Sist, men ikke minst: Senk skuldrene og ha det gøy!

Powered by Labrador CMS