LL35, gaminghuset, NRK.

Legger ned gamingsatsing: Dette skjer med redaksjonen

– Å jobbe med innovasjon handler også om å avslutte noe for å gi plass til noe helt nytt, sier prosjektleder Ingunn Andersen. 

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom nyheten om at NRK legger ned satsingen LL35. Prosjektet ble startet opp for to år siden, med et mål om å strømme livet til tre gamere fra et en villa 24 timer i døgnet.

Medier24 skrev i februar i fjor om prosjektet som NRK har brukt over 30 millioner på, og som på det tidspunktet hadde gjennomsnittlig 100–300 samtidige brukere.

I fjor endret de strategi, og profilene flyttet ut. De byttet ut strømming på plattformen Twitch med Youtube-videoer. Tre nye profiler ble hentet inn til satsingen, samtidig som ti andre profiler bestående av streamere, TikTokere, Youtubere, e-sport-profiler og tidligere LL35-profilser ble med i en hub.

Profilene i huben har i svært liten grad blitt brukt i Youtube-videoene, som for det meste har bestått av profilene Olver Bergset, Martin Belgen Isaksen og Mahdi Bilal Abusalah.

– Kjipt

Belgen Isaksen, også kjent som Multiguru, forteller i en video på sin egen Youtube-kanal at han nå slutter i NRK.

– LL35 skal dessverre legges ned. Det er jo alltid kjipt å miste en jobb, og spesielt LL35 og den type jobb, sier han i videoen.

Han sier han synes jobben har vært gøy, lærerikt og bra.

– Vi har fått lage så mye gøy innhold. Jeg har fått prøvd meg som programleder i NRK, fått ekspandere YouTube-idéer enda mer og fått tilgang til et NRK-budsjett til å lage f.eks. GeoGuessr in real life.

Han skryter også av redaksjonen og de andre som har jobbet i prosjektet.

– Det har vært nydelig å bli kjent med dem.

Han sier han har fått beskjed om at det er økonomiske grunner til at NRK legger ned LL35, fordi de vil spare penger og bruke dem andre steder.

 – Behov for å gi rom for nye prosjekter

Prosjektleder Ingunn Andersen sier til Medier24 at hun kom inn i prosjektet i februar, og at hun opplever at både profilene og resten av redaksjonen har jobbet hardt med å oppfylle NRKs mål om å nå yngre målgrupper, særlig guttene.

– Det har vi også lyktes med på mange måter. Siden i fjor sommer har vi forsøkt å jobbe mer inn mot egne plattformer, samtidig som vi har fortsatt å bygge Youtube-kanalen vår, sier hun og legger til.

– Når NRK nå velger å avslutte LL35, har det om overordnede strategiske vurderinger, der vi ser at vi har behov for å gi rom for nye prosjekter for et ungt publikum.

Andersen legger til at prosjektet de siste to årene har vært gjennom flere store endringer, både i innhold og pulbiseringplattform.

– Disse grepene har hatt stor positiv effekt på oppslutning, men å jobbe med innovasjon handler også om å avslutte noe for å gi plass til noe helt nytt, og for LL35 mener vi den tiden er riktig for det nå.

Andersen sier at prosjektet ikke har vært suksess fra første dag, men at de har fått til mye etter endringer i strategien.

– Et læringspunkt har vært evnen til å snu seg rundt.

Redaksjonen har hatt to faste NRK-ansatte, Andersen inkludert, som nå får nye oppgaver. Profilene, som Belgen Isaksen, har vært tilknyttet prosjektet med profilkontrakter, som nå avsluttes. Resten av redaksjonen har vært tilknyttet prosjektet med prosjektkontrakter, som også avsluttes.

– Så er det trist, men vi avslutter LL35 på et godt sted, med svært dyktige profiler og høyere oppslutning enn noen gang, sier Andersen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS