Politiet forteller at de fikk god hjelp av mediene i forbindelse med mye omtalte bortføringssaken i Tolga i forrige uke.
Flere mediehus gikk ut med navn og bilde på den kidnappede 20-åringen før han ble funnet, mens andre ikke gjorde det det.
Etter at mannen ble funnet i live, ble han igjen anonymisert i mediene.
Politiet dro nytte av medienes identifisering.
Det forteller leder Stab for kommunikasjon ved Innlandet politidistrikt, Heidi Kronberget Sørskog.
– Ja, det var til god hjelp for politiet at mediene identifiserte vedkommende. Politiet fikk inn mange tips i saken. Vi registrerer også at de fleste mediene fjernet bilde og navn da vedkommende kom til rette. Det samme gjorde politiet i sine kanaler siden forutsetningen for å publisere navn og bilde i våre kanaler var at vedkommende var savnet, skriver hun til Medier24.
Sørskog forteller at det lå en grundig vurdering til grunn for at de selv identifiserte.
– Når personer er savnet så er det alltid en vurdering om vi skal gå ut med navn og bilde da digital informasjon alltid lever lenger enn den akutte fasen i en politiaksjon, og det kan være en belastning for de som er identifisert.
– I denne konkrete saken vurderte politiet at det var en reell fare for liv og helse for den savnede og at det hensynet veide tyngst, understreker Sørskog.
Hun legger også til at politiet ønsket tips i saken om hvor vedkommende befant seg, og at «identifisering med bilde og navn er ofte avgjørende for å få inn gode tips».
Sørskog påpeker at identifisering med bilde og navn alltid skjer «i samråd med de nærmeste pårørende».
– Hva kan mediene gjøre annerledes i videre dekning av saken?
– Politiet har ingen forutsetning for, eller en mening om mediedekningen og hva man eventuelt kan gjøre annerledes. Vi registrerer at det er stor interesse for saken og vi opplever å ha et godt samarbeid med mediene om informasjon i saken, svarer Sørskog.
Fire personer er nå pågrepet i Tolga-saken. Den siste og fjerde personen ble siktet torsdag, melder NTB.