Nicolay Ramm og innslaget «Japanese Ramm Show» har fått mange klager etter avpublisering
Nicolay Ramm og innslaget «Japanese Ramm Show» har fått mange klager etter avpublisering

Over 120 klager på Ramm-sketsj

Så og si alle klagene er på avpubliseringen av «Japanese Ramm Show».

Publisert Sist oppdatert

Kringkastingsrådet har mottatt 126 klager på NRK-programmet “Hel Ramm i Tokyo”, det melder VG.

– Så å si alle klager på at NRK har avpublisert episodene. Jeg tror det er omtrent tre klager på selve innholdet i episodene, sier Erik Skarrud til VG.

Saken skal tas opp på høsten første Kringkastingsråd, 23 september. I forrige uke gikk rådsmedlem Vebjørn Selbekk ut og kritiserte NRK for avpubliseringen.

– Hvis dette er nivået NRK ønsker å legge seg på, blir det tynt i spilleren framover. Er det bare snøfnugg som har tatt over publiseringsansvaret på Marienlyst i sommer? Skyldes denne avgjørelsen ferieavvikling og at man ikke har forstått rekkevidden av hva man gjør?, uttalte han.

Debatten har rast på begge sider etter at NRK i forrige uke avpubliserte tre episoder av «Helt Ramm», hvor Nicolay Ramm parodierer en japansk gameshow-vert i «Japanese Ramm Show».

NRK-programleder Fredrik Solvang, og Subjekt-redaktør Danby Choi er blant de som er uenige i avpubliseringen av programmet.

Hovedpersonen Nicolay Ramm uttalte etter avpubliseringen at det var riktig å fjerne programmet fra rikskanalen.

– Vi ser nå at vi har tråkket feil. Da er det helt riktig å ta det bort. Vi trodde det ville være gøy for alle. Det er det ikke, sa Ramm i en pressemelding forrige uke.

Powered by Labrador CMS