Klubbleder i Story House Egmont, Harald Grevskott.

Lønnsdiktat i Story House Egmont: – Vi er sjokkert og utrolig skuffet

Onsdag endte lønnsforhandlingene i Story House Egmont med lønnsdiktat med en totalramme på 4,1 prosent.

Publisert Sist oppdatert

De lokale lønnsforhandlingene i Story House Egmont endte i år med et lønnsdiktat på 4,1 prosent.

Det opplyser klubbleder Harald Grevskott til Medier24, som reagerer på diktatet.

– Vi er sjokkert og utrolig skuffet, sier han.

Klubben har i dag rundt 60 medlemmer, men vil bli noen færre etter at selskapet nylig gikk gjennom en nedbemanning, der totalt 70 personer i selskapet tok sluttpakke.

Ifølge Grevskott har ledelsen diktert en redaktørpott som utgjør nesten 20 prosent av det lokale tillegget.

– Vi mener redaktørpott er avleggs og gammeldags. Bare et fåtall av medlemmene vil nyte godt av det. Dermed får de alle fleste et gjennomsnittlig lønnstillegg på 3,8 prosent, altså hele 1,4 prosent under frontfaget. De som tjener mest, får enda mindre enn dette, sier han.

Forbannet

– Vi synes dette er sjokkerende. Vi hadde virkelig trodd at bedriften ville anerkjenne og belønne de av oss som skal bli igjen, ved å sørge for at vi endelig skulle få mer å rutte med – etter tre år med betydelig tap av kjøpekraft.

Han orienterte NJ-medlemmene på et allmøte onsdag. Lønnsdiktatet - som er det andre på tre år - ble ikke godt tatt imot.

– Medlemmene er rett og slett forbannet og bruker ord som demotiverende, provoserende og respektløst om diktatet, sier han.

Han forteller at den nylige nedbemanningen har vært tidkrevende og belastende, og at de står overfor en enda mer utfordrende høst og vinter med færre ansatte. Han understreker behovet for motiverte ansatte.

– Nå er vi redd enda flere kan komme til å slutte. Med det ryktet Story House Egmont er i ferd med å få, frykter vi det kan bli vanskelig å rekruttere den kompetansen vi vil trenge i årene framover, sier klubblederen.

– Stor forståelse

Medier24 har bedt Story House Egmont svare på kritikken. Administrerende direktør i Story House Egmont, Per Kjellander sier:

– Vi har stor forståelse for at NJ lokalt er skuffet over resultatet. Vår ambisjon var å opprettholde medarbeidernes kjøpekraft, og gitt bedriftens økonomiske situasjon og fjorårets negative resultat, så mener vi vårt tilbud om 4,1% både er ansvarlig og riktig. 2024 blir også et tøft år, men vårt mål er å gjenvinne lønnsomhet for vårt mediehus så raskt som mulig, og samtidig sikre arbeidsplassene i Story House Egmont.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS