På bildet er Gøril Huse, ny redaktør i Watch Media.
Gøril Huse er ny redaktør i Watch Media.

Påskepraten:

Gøril Huse må minne seg selv på at det lov å lese «vanlige» bøker i ferien

Watch Media-redaktøren tilbringer påsken til fjells.

Publisert

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er Watch Media-redaktør Gøril Huse.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Jeg drar til fjells med familien, til hytta vi har langt inne på fjellet i Valdres. Der er det et godt stykke til neste hytte og hyttenabo, og god plass i skiløypene og på fjelltoppene som omgir oss. På hytta blir det rom for både avslapning i solveggen og mange timer i sporet med klister under skia, om nødvendig. Sist jeg gikk langrenn var for øvrig i Østmarka, der vinteren varer lenge i år.

– Hvordan tar du egget ditt?

– Hardkokt eller medium, på brødskive med kaviar og et dryss gressløk.

– Hvilke serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å sjekke ut?

– Serien «White Lotus seson 2» er både spennende, komisk og underholdende. Ikke uten grunn at Jennifer Coolidge har vunnet både Oscar og Emmy for rollen som Tanya. Ellers er «Yellowstone» og «Yellowstone 1923» vel verdt å bruke tida på. Vi har dessuten begynt å se «Game of Thrones» på nytt med sønnen, etter å ha sett «House of Dragons». Den er fortsatt god!

– Av nyhetspodkaster, så lytter jeg til Aftenpodden, Forklart og The Daily, som er New York Times sin. Ellers har flere lokalaviser gode podder som er interessante for flere, og jeg vil trekke fram Hallingdølens pod «Røynda«, og serien Trippeldrapet på Geilo. Ikke sikkert alle påsketuristene vet hva som skjedde rett i nærheten for 20 år siden.

– Også må jeg bare minne om at det er lov å lese vanlige, tradisjonelle bøker i ferien, for eksempel Nina Lykkes «Full spredning» eller en gammel god krim av Agatha Christie fra boksamlingen på hytta.

– Hva er det beste og verste som har skjedd i medieåret så langt?

– Det verste er at vi passerte ettårsdagen for krigen i Ukraina, og at det så langt er umulig å forutse når den kan ta slutt. Uansett hva som skjer videre, så kommer denne krigen til å prege Europa og hele verden i lang, lang tid framover. Så må jeg nevne jordskjelvet i Syria og Tyrkia, jeg tror ikke vi har tatt inn over oss hvor enorm katastrofe det var.

– Det beste er at flere norske medier, for å nå flere målgrupper med sitt innhold, bruker teknologi og virkemidler som gjør at mediene blir tilgjengelig for flere. Som Aftenposten med sin KI-teknologi og lydopplesning med en menneskelig robotstemme, VG med sine korte og oversiktlige video og bildesaker som presenterer en nyhet på ett minutt, og Vårt Land som når stadig flere seniorlesere med opplesing av avisa. Å tenke nytt og mer universelt, gir større lesegrupper og flere mediekonsumenter, og det er med på å styrke demokratiet.

Powered by Labrador CMS