Steinulf Henriksen og Maria Holm Simonsen
Steinulf Henriksen og Maria Holm Simonsen

Maria Holm Simonsen gjør comeback og blir ny redaktør i Folkebladet:- Har et hjerte for lokaljournalistikken

Starter i februar, og blir eneste kvinne i lederstilling i redaksjonen.

Publisert

Simonsen har de to siste årene vært informasjonsrådgiver i 131 Luftving i Sørreisa.

– Jeg har hatt to fantastiske lærerike og flotte år i Gumpen. Det er virkelig en flott arbeidsplass. Men så kom "gammelsjefen" og spurte om jeg var interessert i jobb som nyhetsredaktør. Da kunne jeg ikke si nei, sier Simonsen til egen avis.

Hun inntrer i stillingen 14. februar. Hun overtar stillingen etter Stian Jakobsen som sluttet i Folkebladet i desember. Han har nå begynt i ny jobb i Nordlys i Tromsø.

Simonsen gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Selv om jeg forlot avisen har jeg hele tiden hatt et stort hjerte for Folkebladet og lokaljournalistikk, sier hun.

Norges minste seksdagersavis

Folkebladet dekker syv kommuner i Midt-Troms med 30.000 innbyggere. Avisa har 20 ansatte og hovedkontor på Finnsnes og avdelingskontorer på Bardufoss og i Sjøvegan. Avisa er Norges minste seksdagersavis på papir, og har 20.000 daglige lesere.

Sjefredaktør Steinulf Henriksen i Folkebladet er svært fornøyd med at Maria Holm Simonsen gjør «comeback» i Folkebladet.

– Hun er en rutinert og dyktig journalist, som også vikarierte i lederroller i løpet av sine første 15 år i Folkebladet. Og det er en god følelse å få ei kvinne inn som redaktør i avisa.

Endelig en kvinnelig redaksjonell leder

Han sier til egen avis at de har kvinner i andre lederposisjoner i mediehuset, men ikke i redaksjonen.

– Det har vært litt flaut at vi i årevis har hatt tre mannlige redaktører og tre mannlige vaktsjefer — ingen kvinner. Men nå kommer Maria! Det ser vi virkelig fram til, sier Henriksen.

Powered by Labrador CMS