Torill Frislid Gustafson og Aurora Henni Krogh har fått faste jobber i Subjekt.
Torill Frislid Gustafson og Aurora Henni Krogh har fått faste jobber i Subjekt.

Subjekt ansetter to journalister - henter Aurora (25) og Torill (44)

Sjefredaktør Danby Choi mener det var umulig å velge mellom de to journalistene, så han ansatte like godt begge to.

Publisert Sist oppdatert

Før jul ble det utlyst én fulltidsstilling som journalist i Subjekt.

Nå er det klart at kulturavisen ansetter både Aurora Henni Krogh (25 og Torill Frislid Gustafson (44) i sin nyhetsredaksjon.

– Det har kommet inn svært mange gode søknader. Til slutt satt vi igjen med to bunnsolide kandidater det ble umulig å velge mellom, sier sjefredaktør Danby Choi.

Krogh er godt fornøyd med å ha fått jobben.

– Det var veldig hyggelige nyheter, og en stor ære, sier Aurora Henni Krogh, og fortsetter:

– Jeg har frilanset for Subjekt lenge, så det å bli tilbudt en fast stilling oppleves som en stor tillitserklæring og bekreftelse.

Aurora Henni Krogh har jobbet tre år som frilanser i Subjekt. De siste åtte månedene har hun vært i et vikariat som kulturjournalist i NRK. Utdanningen har hun fra University of East London, hvor hun studerte journalistikk, og Universitetet i Oslo, hvor hun tok et årsstudium i kunsthistorie.

Torill Frislid Gustafson har frilanset for Subjekt siden sommeren i fjor. Hun fikk beskjeden om fast ansettelse søndag kveld.

– Jeg ble veldig spent, veldig glad og ganske så beæret på samme tid. For jeg anser Subjekt å være et meget viktig tilskudd i medielandskapet i Norge Å få lov å bidra i dette er stort for meg, sier hun.

Torill Frislid Gustafson har mange års erfaring som journalist i Fædrelandsvennen og Vennesla tidende. 44-åringen har grunnfag i psykologi og en bachelorgrad i journalistikk fra Mediehøgskolen i Kristiansand.

For mange av Subjekts lesere er de fra før av godt kjente navn. Særlig Aurora Henni Krogh har publisert over 100 artikler i Subjekt de siste årene som frilanser.

– Det er en sann glede og ære å endelig kunne tilby trygg jobb og fast ansettelse til noen som har bidratt så tillitsfullt over tid, sier Choi.

Powered by Labrador CMS