Torill Frislid Gustafson og Aurora Henni Krogh har fått faste jobber i Subjekt.

Subjekt ansetter to journalister - henter Aurora (25) og Torill (44)

Sjefredaktør Danby Choi mener det var umulig å velge mellom de to journalistene, så han ansatte like godt begge to.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Før jul ble det utlyst én fulltidsstilling som journalist i Subjekt.

Nå er det klart at kulturavisen ansetter både Aurora Henni Krogh (25 og Torill Frislid Gustafson (44) i sin nyhetsredaksjon.

– Det har kommet inn svært mange gode søknader. Til slutt satt vi igjen med to bunnsolide kandidater det ble umulig å velge mellom, sier sjefredaktør Danby Choi.

Krogh er godt fornøyd med å ha fått jobben.

– Det var veldig hyggelige nyheter, og en stor ære, sier Aurora Henni Krogh, og fortsetter:

– Jeg har frilanset for Subjekt lenge, så det å bli tilbudt en fast stilling oppleves som en stor tillitserklæring og bekreftelse.

Aurora Henni Krogh har jobbet tre år som frilanser i Subjekt. De siste åtte månedene har hun vært i et vikariat som kulturjournalist i NRK. Utdanningen har hun fra University of East London, hvor hun studerte journalistikk, og Universitetet i Oslo, hvor hun tok et årsstudium i kunsthistorie.

Torill Frislid Gustafson har frilanset for Subjekt siden sommeren i fjor. Hun fikk beskjeden om fast ansettelse søndag kveld.

– Jeg ble veldig spent, veldig glad og ganske så beæret på samme tid. For jeg anser Subjekt å være et meget viktig tilskudd i medielandskapet i Norge Å få lov å bidra i dette er stort for meg, sier hun.

Torill Frislid Gustafson har mange års erfaring som journalist i Fædrelandsvennen og Vennesla tidende. 44-åringen har grunnfag i psykologi og en bachelorgrad i journalistikk fra Mediehøgskolen i Kristiansand.

For mange av Subjekts lesere er de fra før av godt kjente navn. Særlig Aurora Henni Krogh har publisert over 100 artikler i Subjekt de siste årene som frilanser.

– Det er en sann glede og ære å endelig kunne tilby trygg jobb og fast ansettelse til noen som har bidratt så tillitsfullt over tid, sier Choi.

Powered by Labrador CMS