Fra venstre: Påtroppende nyhetsredaktør Andrea Rognstrand, nyhetsjeger Vilde Skorpen Wikan, journalist Sunniva Berggren Kaalaas og sikkerhetspolitisk reporter Mikal Hverven Hem.
Fra venstre: Påtroppende nyhetsredaktør Andrea Rognstrand, nyhetsjeger Vilde Skorpen Wikan, journalist Sunniva Berggren Kaalaas og sikkerhetspolitisk reporter Mikal Hverven Hem.

Forsvarets forum ansetter nyhetsredaktør og tre nye journalister

Rekrutterer talenter fra VG, Aftenposten og TV 2.

Publisert Sist oppdatert

– Nå skal vi befeste vår posisjon som landets ledende leverandør av nyheter om Forsvaret, samt forsvars- og sikkerhetspolitikk, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger.

Forsvarets forum har nå ansatt nyhetsredaktør, nyhetsjeger, sikkerhetspolitisk reporter, samt en journalist i vikariat.

– Blir helt kanon

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

Andrea Rognstrand er ansatt som nyhetsredaktør. Hun har allerede jobbet halvannet år i Forsvarets forum og var en del av teamet bak graveprosjektet «Uunnværlig», som ledet frem til Forsvarets forums aller første metoderapport til SKUP.

De siste månedene har hun vikariert som journalist og frontsjef i VG. Fra tidligere har hun to års erfaring fra NTB, bachelorgrad i journalistikk fra Sydney, samt årsstudier i historie og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Rognstrand har i tillegg avtjent førstegangstjeneste i Panserbataljonen.

– Dette blir helt kanon, sier påtroppende nyhetsredaktør Andrea Rognstrand.

– Forsvaret får en stor del av statsbudsjettet, forvalter statens voldsmonopol og har flere viktige samfunnsoppdrag. Det krever grundig, kritisk og konstruktiv journalistikk, understreker Rognstrand.

Mikal Hverven Hem er ansatt som sikkerhetspolitisk reporter. Han har lang erfaring innenfor politikk og utenriks som journalist, kommentator og vaktsjef blant annet fra VG, Dagbladet og NRK.

Hem har solid erfaring fra å rapportere fra krevende områder, og har skrevet flere bøker om autoritære regimer. Han har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Oslo, og har vært gjesteforsker ved Reuters Institute ved Oxford University. Det siste halvåret har han vikariert som journalist og nyhetsleder i Forsvarets forum.

Vilde Skorpen Wikan er ansatt som nyhetsjeger. De siste månedene har hun vikariert som journalist i Aftenpostens utenriksavdeling, og før dette har hun vært nyhetsjournalist i NTB. Wikan har en mastergrad i krigs- og konfliktjournalistikk fra universitetet i Swansea, samt en mastergrad i internasjonal politikk fra universitetet i Edinburgh.

Sunniva Berggren Kaalaas er ansatt i et vikariat som journalist. Hun studerer journalistikk ved Universitetet i Bergen, tilbrakte åtte uker som journalistpraktikant i Forsvarets forum i vår, og har vikariert som journalist i TV 2-sporten.

Tidligere har hun gjennomført utskrevet befalskurs og tjenestegjort som instruktør, lagfører og logistikkbefal ved henholdsvis Luftforsvarets befalsskole og Sjøkrigsskolen.

– Dyktige nyhetsjournalister

Ansvarlig redaktør Stian Eisenträger er svært fornøyd med rekrutteringene.

– Samtlige kjennetegnes ved å være drivende dyktige nyhetsjournalister med stor faglig tyngde, som evner å gjøre kompliserte temaer tilgjengelige for et bredere publikum. De er opptatt av hverdagsgraving, alle kan vise til solide resultater, og jeg er sikker på at de vil utfylle redaksjonen med sin kompetanse og bidra til å gjøre Forsvarets forum til en enda mer relevant nyhetskilde i tiden fremover, sier Eisenträger.

Powered by Labrador CMS