Ansvarlig redaktør Stian Eisenträger i Forsvarets forum
Ansvarlig redaktør Stian Eisenträger i Forsvarets forum

Forsvarets forum får ny formålsparagraf: – Et fritt og uavhengig medium

– En fri og uavhengig presse er en viktig del av demokratiet Forsvaret skal beskytte, sier general og forsvarssjef, Eirik Kristoffersen,

Publisert Sist oppdatert

Forsvarets forum har fått sin egen formålsparagraf. Det skriver Forsvaret i en pressemelding.

Formålsparagrafen slår fast at redaksjonen i Forsvarets forum skal ha en fri og uavhengig stilling i tråd med Lov om redaksjonell uavhengighet og ansvar i redaktørstyrte journalistiske medier og Redaktørplakaten.

I tillegg skal redaksjonen forplikte seg på prinsippene for god presseskikk, slik disse er nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Fagbladets redaktør, Stian Eisenträger, har tidligere skrevet om hvilke grep de tar for å styrke skillet mellom seg selv og forsvaret.

Brigader Arne Opperud er sjef for Fagbladets utgiver, Forsvarets fellestjenester. Han mener den nye paragrafen er viktig.

– Å definere formålet med en utgivelse gjennom formålsparagrafen er et av de viktigste områdene en utgiver har ansvar og beslutningsmyndighet for, sier brigader Arne Opperud.

Opperud er sjef for Forsvarets fellestjenester (FFT) og utgiver av Forsvarets forum, på vegne av forsvarssjefen.

– Redaktørens rolle var tidligere kun beskrevet i dokumentet «Instruks for sjef Forsvarets forum». Nå har vi endelig fått på plass en helt egen formålsparagraf, som definerer formålet med Forsvarets forum som et fritt og uavhengig fagmedium, sier han.

Også forsvarssjef Eirik Kristoffersen er glad for at den nye formålsparagrafen er på plass.

– Jeg ser på journalistikken i Forsvarets forum som et svært viktig bidrag til å gjøre Forsvaret bedre. En fri og uavhengig presse er en viktig del av demokratiet Forsvaret skal beskytte, sier Eirik Kristoffersen, general og forsvarssjef.

Powered by Labrador CMS