Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er misfornøyd med en uttalelse fra det internasjonale fotballforbundet, FIFA.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er misfornøyd med en uttalelse fra det internasjonale fotballforbundet, FIFA.

Kringkastingssjefen refser FIFAs Qatar-svar: – Jeg er opprørt

– Det ser nesten ikke ut som de har merket seg at våre journalister ble arrestert, puttet på glattcelle, holdt i 32 timer og fratatt alt utstyr, sier Thor Gjermund Eriksen.

Publisert

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er ikke fornøyd med svarene VG fikk da de stilte en rekke spørsmål til det internasjonale fotballforbundet i forbindelse med Qatars arrestasjon av NRK-journalisten Lokman Ghorbani og Halvor Ekeland.

I svaret skriver FIFA at de forsvarer pressefriheten, og at de lover å opprettholde sin dialog med NRK og qatarske myndigheter.

De tar likevel ikke avstand fra Qatars arrestasjon av de to journalistene. Det får Eriksen til å reagere.

– Jeg er opprørt og det ser nesten ikke ut som de har merket seg at våre journalister ble arrestert, puttet på glattcelle, holdt i 32 timer og fratatt alt utstyr. Hvis det hadde vært tilfelle at de hadde filmet på privat eiendom uten tillatelse, så står en sånn reaksjon ikke i forhold til det i det hele tatt, sier Eriksen til VG.

Eriksen tror også i at FIFA er redde for å komme på kant med qatarske myndigheter, og sier han hadde forventet at fotballforbundet ville tatt avstand fra arrestasjonene.

Powered by Labrador CMS