Faktisk.no-redaktøren håper han kan lade batteriene til verifiseringsprosjektet

Ansvarlig redaktør i Faktisk.no, Kristoffer Egeberg, er dagens påskeprat.

Publisert

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er ansvarlig redaktør i Faktisk.no.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Planen har hele veien vært å slappe helt av på hytta. Så kom krigen i Ukraina. Og med den, et svært viktig, spennende - men også krevende - verifiseringsprosjekt som Faktisk.no skal ha ansvaret for. Men det blir et maraton, og ikke en sprint. Dessverre vil inntrykkene fra Ukraina treffe oss i lang tid fremover. Derfor blir det viktig å lade batteriene. Så jeg følger planen om hytta - og håper jeg klarer å slappe av.

– Når finner du roen på ferie?

– Når jeg klarer å legge fra meg mobilen og alle de andre skjermene, og heller konsentrere meg om en spennende bok.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Les en bok. Det er også sykt mange bra serier å dykke ned i. Jeg har spart siste sesong av Ozark, og jeg så nettopp siste med Pørni - som er en nydelig serie. Hvis du ikke fikk med deg SKUP-podcasten "Siste Skup", er den like relevant etter konferansen som før.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Dramatisk og oppløftende. Det siste fordi det gjøres så mye god og spennende journalistikk for tiden, og fordi vi kunne feire den første fysiske SKUP-konferansen med over 700 deltakere på tre år. Det ga inspirasjon og masse faglig påfyll.

– Hvordan blir resten av medieåret 2022?

– For vår del hadde jeg kanskje håpet på litt mer "business as usual" etter to år med pandemikonspirasjoner, unntakstilstand og hjemmekontor. Men krigen i Ukraina satte en stopper for det - og er samtidig en utrolig sterk påminner om hvor viktig jobben vi gjør er - enten vi driver med nyhetsformidling, faktasjekk eller annen kritisk og undersøkende journalistikk. Også er vi sammen med SKUP, IJ og OsloMet vertskap for Global Fact-konferansen i sommer. Det gleder jeg meg til.

Powered by Labrador CMS