Nina Selbo Torset

#Påskepraten

SKUP-vinner Nina Selbo Torset elsker britisk krim i påska: – Jeg skal prøve å koble helt av

Aftenposten-journalist Nina Selbo Torset bruker tid på å finne roen på ferie: – Som regel rett før jeg må tilbake på jobb igjen

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 stiller denne påsken en rekke spørsmål til medieprofiler i spalten #Påskepraten.

Neste person ut er Aftenposten-journalist og nybakt SKUP-prisvinner Nina Selbo Torset.

– Hva gjør du i påska? (og når hadde du sist ski på beina?)

– Jeg skal prøve å koble helt av. Det har vært en travel høst med pendlerboligene og en intens vinter med å arrangere SKUP-konferansen. Nå må batteriene lades, og det er ikke noe bedre sted for det enn trønderhovedstaden Åre i Sverige. Der er det hytteliv, tantebarn og skiturer som gjelder.

– Jeg er absolutt ikke født med ski på bena, men har virkelig funnet gleden med det de siste årene. Nå har skiene måttet stå i boden siden vinterferien, men jeg krysser fingrene for at vi får et par fine turer i Åre, til tross for at påsken er sen.

– Når finner du roen på ferie?

– Det pleier å ta litt tid det, altså. Som regel rett før jeg må tilbake på jobb igjen. Vi som jobber med undersøkende journalistikk, leverer jo aldri klokka fire og går hjem. Det er alltid noe vi kunne ha gjort. Men når jeg pusler puslespill med niesen min eller går en tur i fjellet uten mobildekning, nærmer det seg hvilepuls.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påska?

– Jeg elsker britisk krim, så påsken er et slags høydepunkt for meg i så måte. Jeg kommer nok til å sluke det meste som finnes av påskekrim, men gleder meg spesielt til «Siste kapittel» på NRK, som har Varys fra «Game of Thrones» i en av hovedrollene.

– Så vil jeg selvfølgelig anbefale «Siste skup», som er en podkastserie vi i SKUP-styret har laget. Der dykker vi ned i noen av fjorårets undersøkende prosjekter, og jeg lærte masse av å høre på flinke kolleger som deler sine tips.

– Hvordan vil du karakterisere medieåret så langt i år?

– Intenst. Preget av nyhetshendelser som er altoppslukende på hvert sitt vis, enten det er OL, pendlerboliger, ny sentralbanksjef, pandemi eller krig i Europa. Jeg tror mange kolleger kjenner på at vi nå har hatt to år med pandemi, og jeg er derfor desto mer imponert over hvor sterk dekningen i norske medier har vært av Russlands invasjon av Ukraina.

– Hvordan blir resten av medieåret 2022?

– Krigen vil dominere nyhetsbildet i uoverskuelig fremtid. Samtidig vil vi måtte håndtere de økonomiske, sosiale og helsemessige senvirkningene av pandemien. Som om ikke det var nok, må vi skrive mer om klima. Forhåpentligvis blir det også rom for noen gode nyheter. Det trenger vi nå.

Powered by Labrador CMS