Marit Elisabeth Strand er journalist i Fædrelandsvennen.

#Sommerpraten

Fevennen-journalisten fikk eksklusiv intervju­mulighet: – Jeg hadde overhodet ikke noen spørsmål

Journalist Marit Elisabeth Strand i Fædrelandsvennen innrømmer flere tabber i denne sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste person ut er journalist i Fædrelandsvennen, Marit Elisabeth Strand.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Koronapandemi, krig i Europa, økte kostnader på strøm, drivstoff og mat. Det har vært mye tungt alvor i nyhetsbildet. Vi blir minnet på hvor viktig det er med fri og uavhengig journalistikk.

– For egen del har jeg begynt i ny jobb i Fædrelandsvennen og gleder meg over nye kolleger og sosial og faglig input.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Jeg bruker nok ordet abonnement.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Et høytidelig øyeblikk som fortjener fanfare, er å aktivere fraværsassistenten på mailen. Ferien er godt planlagt, skrekken er at dagene skal fly uten at man har gjort noen ting. Jeg trenger tid med storfamilien, tid med venner og tid med bare mannen og barna for å lade batteriene. Vi må bort fra huset en god stund, og ikke gå oppi alt det dagligdagse. Den perfekte sommerferien inneholder karuseller, lakris-is, båt, fjell, hengekøye og en guidebok om et nytt reisemål.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Vanene blir ganske annerledes, fordi jeg prøver å være mer til stede med dem jeg er sammen med. Jeg slår av pushvarsler og leser bøker. Det gjør jeg altfor lite av ellers.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg har gjort en haug med tabber. Alt fra klassikeren glemme brikke i kamera til å kjøre av veien på glatta slik at politiet som jeg nettopp har intervjuet må dra opp bilen, overta rattet og kjøre bilen for meg fordi jeg ikke tør.

– Noe jeg synes var pinlig, var på Arendalsuka da jeg forsøkte å få et intervju med daværende klima- og miljøminister Tine Sundtoft. Jeg fant henne i et rom med mange menn med dress. De snakket engelsk og satt bak et langt bord og signerte en åpenbart viktig avtale, mens jeg sto bak i rommet og ventet. Plutselig ble jeg introdusert med navn og tittelen «political journalist from Norway». Nå skulle jeg få stille mine spørsmål i et eksklusivt intervju om denne viktige begivenheten. Jeg klarte å stotre fram på engelsk at jeg overhodet ikke hadde noen spørsmål.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Still spørsmål, vær positiv og fleksibel.

Powered by Labrador CMS