Espen Lervaag under Nordiske Mediedager i 2016.
Espen Lervaag under Nordiske Mediedager i 2016.

Espen Lervaag med podkast om «Nisselandet»

Fra «leiligheten i New York» skal Espen PA Lervaag se på Norge med amerikanske briller.

Publisert Sist oppdatert

«Nisselandet» er en humoristisk aktualitets-podkast ledet av komiker, skuespiller og instagram-profil Espen PA Lervaag.

Espen PA Lervaag «bor» i New York halve året og hver uke får han besøk av en gjest i sin studio-apartment i The Big Apple. Herfra tar de for seg ukens nyhetsbilde hjemme i Nisselandet Norge med et New York-perspektiv og skråblikk. Første gjest i programmet er Mads Hansen.

– Nisselandet er bygget på en joke om «folk som som bor i New York» halve året mens de skriver manus, spiser trendy mat og finner seg sjæl. I hver episode får jeg besøk i leiligheten min og sammen skal vi se på hva som har skjedd i Norge den siste tida. Det er jo egentlig en parodi av de folka som har flyttet til utlandet fordi Norge ikke var stort nok for sitt eget ego og ambisjoner, sier Lervaag.

Det blir også kåret «Ukas Nisse». En person som har sagt eller oppført seg typisk norsk og "nissete" siste uka.

Podkasten er er produsert av Salto for PodMe og slippes på PodMe førstkommende fredag.

– Vi i Salto har i en lengre periode samarbeidet med Espen på ulike prosjekter og når ideen om å lage podkast på en Instagram-vits var PodMe veldig kjapt ute og ga oss grønt lys. Noe vi i Salto synes er veldig stas, sier Utviklingssjef i Salto Film og Fjernsyn Lars Olav Vartdal.

– «Nisselandet» virket som en no-brainer for oss! Espens perspektiv på det norske samfunnet sett fra NYC er en frisk og morsom måte å få oppsummert uka og samtidig få seg en god latter på. Vi er også veldig glade for å ha startet et samarbeid med Salto, som sammen med Espen garantert kommer til levere den gode fredagsfølelsen hos oss, sier Norgessjef i PodMe Mathias Thaulow Lisberg.

Powered by Labrador CMS