VGTVs Espen Moe Breivik på toppen av fjellheimen i Loen.

#Sommerpraten

VGTV-Espen plaget av Dagbladet-appens nye varslingslyd: – Man får da hørselsskader av mindre

Espen Moe Breivik trekker frem intervjuet med dobbeltgjengeren til utviklingsminister Dag Inge Ulstein som sin største tabbe.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er VGTV-programleder Espen Moe Breivik.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Jeg tilbrakte nyttårsaften på Gjerdrum. Dagene der, etter det dramatiske leirskredet, var sterke. Og dette på et tidspunkt der vi trodde ting ikke kunne bli verre. Så skjedde stormingen av Kongressen i USA, og virusmutasjoner! Jeg vil si at starten på året var svært turbulent, i en tid der vi alle bare ønsket oss en normaltilstand.

– Siden har det blitt nok et år med stengte utesteder og kulturarrangement, avlyste 17.mai-tog (selv om noen trosset dette), Pride-parade, utenlandsferie og festivalsommer. Fra enorm trafikk til mediene under starten av pandemien, der alle søkte informasjon, ser vi nå at folk er lei. Det er jeg også. Heldigvis er det håp i sikte, og jeg håper vi kommer sterkere tilbake med mer sosialt samhold, mer festing, glede og kreativitet. En ny runde med «the roaming twenties» rett og slett, uten at det avsluttes med et krakk da.

– Hva er årets flause til nå?

– Coronaen har i det minste gitt oss et hav av pinlige øyeblikk. Nakne kommunestyrerepresentanter på Zoom, mennesker som ikke klarer å slutte ta hverandre i hånden, ref Ernas «Ooops, app, app app!» og teknisk trøbbel på Arbeiderpartiets landsmøte for å nevne noe.

– De desidert flaueste øyeblikkene i år er nok likevel de gangene politikere selv har tråkket i salaten og brutt smittevernsreglene de selv har laget. Som Ernas sushi-bursdag og Siv Jensens 17.mai-feiring. På den ene siden utformer de det som må være de mest inngripende reglene vi har hatt i fredstid, på den andre siden klarer de ikke å følge reglene selv. I godt selskap med enkelte influencere og realitydeltakere...

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Nei.

– Hva gjør du i sommer?

– Ferien starta med en god gjeng ombord på Kiel-ferga. Vi fikk ikke gå i land uten karantene, men i det minste fikk vi se utlandet! Noe som føltes veldig eksklusivt i øyeblikket, haha. Deretter satte jeg kursen mot vestlandet, for nok en sommer i hjemtraktene. Venner, familie, bading, fjelltopper og kajakkpadling var målet. På vei til Hotel Union Øye og Geiranger, var Joker på Sæbø et naturlig stopp, bare dager etter at Black Widow hadde premiere.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– I feriene prøver jeg å legge fra meg telefonen mest mulig. Og så har jeg alltid et naivt forhold til hvor mange bøker og oppsparte magasiner jeg skal lese i løpet av ferien.

– Med pushvarsler fra samtlige medie-apper og sosiale medier blir det vanskelig å koble helt av, for jeg får meg ikke til å skru det av heller. I sommer har jeg vært spesielt plaget av Dagbladet-appen sin nye varslingslyd. Noen må si til de at lyden er alt for høy, man får da hørselsskader av mindre.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Min største tabbe på jobb er allerede godt omtalt i flere medier. Da KrF gikk inn i regjering i starten av 2019 var på plass som reporter og dekket statsrådsutnevnelsen ved Slottet, og forflyttet meg videre til Utenriksdepartementet der Dag Inge Ulstein skulle ta imot nøklene som ny utviklingsminister.

– Mens vi sto og ventet kom det en mann gående i dress, med blomster, KrF-button, et NRK-team og det som så ut som en rådgiver på slep. Fotografen min og meg nølte ikke, dette måtte jo være den nye statsråden, og vi gikk han imøte og starta intervjuet på direkten, nokså fornøyd med å være først ute. Helt til det viste seg at dette slett ikke var Ulstein, men hans dobbeltgjenger fra NRK Satiriks.

– Under direktesendinger er man vandt til at mye kan skje, men dette kunne jeg aldri ha sett for meg, det var rett og slett for genialt. Han hadde noen rare svar og jeg begynte å lure på om det kunne ha vært en ny statssekretær vi sto der med, samtidig svarte han jo bekreftende på ting. Spesielt pinlig var det at jeg har intervjuet Ulstein flere ganger og burde huska at han hadde sunnmørsdialekt som meg selv.

– Korreksjonen kom senere i sendingen. Jeg vet at det var reaksjoner internt i NRK, men selv heier jeg på satire og applauderer innsatsen. Vi tok det med et smil, og lagde selv en sak om at vi ble lurt. Siden da har jeg nok vært ekstra påpasselig, og kikket meg over skuldra etter dobbeltgjengere. Noen ganger har også nyhetstips vært så ville at man lurer på om man er i ferd med å bli lurt, men til nå var dette første og siste gang.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Mitt beste råd er at man må tørre å ta plass, tørre å heve stemmen og ta en diskusjon, komme med nye idéer og være kreativ, samtidig som man er lærevillig og ydmyk. Det kan også være lurt å lufte idéer til saker med sjefer og kollegaer før man presenterer de på morgenmøtene. Å samarbeide med kollegaer, gjerne noen som har andre kvaliteter enn deg selv, er heller ikke dumt.

– Ellers er jeg opptatt av at man som ny og vikar er god på å notere timer der man jobber overtid. Det er dessverre en uting at mange nye i bransjen jobber mye gratis, og jeg har selv syndet. Man er vel redd for å ikke få fortsette i jobben, dersom man bruker "mye tid». Men dette går ikke bare ut over deg selv, som ikke får betalt for jobben man faktisk gjør, det går ut over hele staben, når det fremstår som om at journalistikken trenger mindre ressurser enn den faktisk gjør.

Powered by Labrador CMS