Tora Bakke Håndlykken, nyhetsredaktør i VG.
Foto: Torill Henriksen
Kjendismanager mener VG prøver å sverte ham med gravesak. Dette svarer avisen
– VGs redaksjonelle vurderinger skjer helt uavhengige av kommersielle aktiviteter, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.
I helgen publiserte VG en omfattende gravesak om manager Erland Bakke, som de siste årene har representert en rekke kjendiser.
I saken blir det rettet sterke påstander mot Bakke fra hans tidligere klienter og andre kjendiser.
Bakke får svare på påstandene i saken, og retter også kritikk mot VG, som han mener han interesse av å sverte ham. Han har også kalt saken for kampanjejournalistikk.
Bakke mener VGs motiv er at de ønsker å skade Bakke som konkurrent, i og med at avisen eier management-selskapet Max Social, som konkurrerer med Bakke.
Det avviser VGs nyhetsredaktør, Tora Bakke Håndlykken.
– Dette stemmer ikke. VG har omtalt forhold som har klar offentlig interesse. Det er viktig å belyse hvordan personer med stor innflytelse i underholdningsbransjen opptrer, sier Håndlykken til Medier24.
Og fortsetter:
– VGs redaksjonelle vurderinger skjer helt uavhengige av kommersielle aktiviteter. Men det er riktig at Max Social er et heleid datterselskap av VGTV AS. Det er vi - og har alltid vært - fullstendig åpne om.
Medier24 har forsøkt å kontakte Erland Bakke for å få hans versjon av denne saken. Han har ikke besvart våre henvendelser.
– Vår journalistikk er uavhengig
– Ser du at VGs bindinger til Max Social kan være med på å svekke folks tillit til redaksjonens uavhengighet i denne saken?
– Vår journalistikk er uavhengig og vi har vært helt transparente om VGTVs eierskap i både denne saken og alle andre saker vi publiserer der det er relevant. Så er det leserne som til syvende og sist avgjør om de har tillit til sakene vi lager, svarer Håndlykken.
Hun forteller at VG ønsker å sette et skarpt og kritisk søkelys på underholdningsbransjen.
– Det er utvilsomt et underdekket område i Norge. Mediene skriver mye om kjendiser, men få redaksjoner setter av ressurser til å drive undersøkende journalistikk som avdekker kritikkverdige forhold.
– Erland Bakke har hatt direkte påvirkning på en rekke personers liv og karrierer. Da er det relevant å belyse hvordan han utøver sin rolle og opptrer i konflikter.
– Viktig journalistikk
Håndlykken forteller at mottakelsen av saken har vært god hos leserne.
– Saken har blitt godt mottatt, men det er ikke responsen som avgjør om en sak har offentlig interesse. Vi mener uavhengig av tilbakemeldinger at dette er viktig journalistikk som belyser en ukjent side av underholdningsbransjen.
Om hvordan VGs journalister har jobbet i arbeidet med saken, sier VGs nyhetsredaktør:
– Et dedikert team har jobbet med problemstillingene over noe tid. De har benyttet vanlige journalistiske metoder. Blant annet har de hatt samtaler med en rekke personer i bransjen.
Og fortsetter:
– Vi har vært opptatt av å få ulike perspektiver på Bakkes virke. Det var også en målsetting at forholdene som skulle omtales var basert på skriftlig dokumentasjon. Dette fremgår av saken. Etter mitt syn har journalistene gjort en usedvanlig grundig jobb.