Erland Bakke i intervju med Mads Andersen under årets SKUP-konferanse.
Erland Bakke i intervju med Mads Andersen under årets SKUP-konferanse.

To Erland Bakke saker mot VG i PFU: Disse sakene skal opp i neste møte

NRK Brennpunkt, Finansavisen og VG er blant mediehusene som skal opp i vårens siste møte i Pressens Faglige Utvalg.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 22. juni er det klart for siste møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU) før sommerferien, og elleve saker skal opp.

I møtet skal blant annet saken mellom Erland Bakke og VG opp.

Bakke har klaget inn avisen for sakene om «Kjendismanageren». Under SKUP-konferansen i Tønsberg i april, fortalte Bakke om hvordan han opplevde sakene fra VG.

Bakke har i tillegg klaget inn avisen for bakeforliggende forhold, knyttet til hvordan avisen og Max Social er knyttet sammen.

NRK Brennpunkt er klaget inn for sakene om «Drapet i akebakken». Klageren er en av psykologene som blir intervjuet i serien, som ønsket å trekke intervjuet i etterkant, og mener at premisset for intervjuet ikke var klarlagt.

Sakene om «Drapet i akebakken» ga NRK Brennpunkt et SKUP-diplom tidligere i år og høstet under konferansen ros fra de to guttene som er mistenkt for drapet.

NRK skal også opp i møtet for saken om Arne Brænd, som ble dømt til døden etter andre verdenskrig for drapet på Milorg-leder og handlinger han utførte da han deltok på nazistenes side. De er blitt klaget inn av Brænds sønn.

I tillegg har advokat Per Danielsen klaget inn Finansavisen for en sak om at Danielsen skal ha brukt en suspendert advokat til å jobbe på saker.

Powered by Labrador CMS