Sara Olaussen Stensvold er journalist i Ságat.

Julepraten:

– Jeg vil si at det blir en rolig og lat jul, men alle som har små barn vet at dette er løgn

Ságat-journalist Sara Olaussen Stensvold sendte ved en feil en kritisk hypotese om en offentlig person til den hun omtalte, og synes Else Kåss Furuseth er årets morsomste.

Publisert

Også i år stiller Medier24 en rekke spørsmål til mediemennesker i spalten #Julepraten.

Neste person ut er Ságat-journalist Sara Olaussen Stensvold.

– Hva gjør du i jula?

– Jula feirer jeg i eget hjem, sammen med min mann og våre tre barn. Jeg vil si at det blir en rolig og lat jul, men alle som har små barn vet at dette er løgn og at også desember går med til å smøre brødskiver. I romjula pleier jeg å stikke av sporadisk for lange skiturer med podcast på øret.

– Har du noen spesielle juletradisjoner?

– Hos oss er Rampenissen omdøpt til Rumpenissen. Han gjør rumpestreker hver eneste morgen, og det er helt åpenbart at dette er mye mer underholdende for mor enn for noen andre.

– Hvilken artikkel fra 2022 gjorde mest inntrykk på deg og hvorfor?

– VG publiserte nylig en artikkel om helsegebyrenes pris. Etter at 29 år gamle Henrik tok livet sitt, fant den etterlatte familien en mengde ubetalte regninger, flere fra psykiatritjenesten. Denne gjorde så innmari inntrykk på meg. Jeg mottok selv, midt i en fødselsdepresjon, faktura på en time behandleren selv ikke møtte opp til, og fikk purring da jeg ikke betalte. Dette ordnet seg til slutt, men jeg husker at jeg tenkte at dette måtte være potensielt fatalt, for de som i utgangspunktet sliter med økonomien og gjeld. Jeg er veldig glad for at VG skrev den saken.

– Hvem i mediebransjen har imponert deg mest?

– Jeg er så fersk i bransjen selv, så det er ikke så enkelt å svare på. Men jeg har vært på gravekurs i regi av SUJO sammen med en svært dyktig journalist fra Kulingen i Meløy, Hilde Kvammen. Hennes arbeid med å avdekke ukulturen på rådhuset er ordentlig inspirerende.

– Hva var det morsomste/pinligste som skjedde i 2022?

– Personlig så driter jeg meg ut hele tiden. Kan man si det? Jeg har sendt en kritisk hypotese om en offentlig person, til den offentlige personen selv. Hvis det ikke er personlige fadeser vi snakker om, er så vil jeg nevne Else Kåss Furuseth som årets morsomste når hun med puppene ute etterligner musikkvideoen til Easy av Emilie Nicolas. Det er det sjukeste.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2023?

– Utvilsomt Ukraina, forsvar og beredskap. Det vil gjelde alle, men jeg tror det særlig blir aktuelt for oss langt nord og nærme den russiske grensen.

Powered by Labrador CMS