Bogen skulle egentlig reist til USA tidligere. Russlands invasjon av Ukraina er grunnen til at han ikke ankom statene før i slutten av mars.
– Jeg skulle vært her mye tidligere. Men så kom Krigen i Ukraina, så jeg har vært på flere reportasjereiser der før jeg kom hit. Men det er veldig fint å være her nå, nå sitter jeg i kontoret eller leiligheten her i Washington, sier han til Medier24.
Han legger derimot ikke skjul på at det var trist å forlate Ukraina. Men tidligere USA-korrespondent, Fredrik Græsvik, ville hjem.
– Det har egentlig vært velig sårt fordi jeg har fulgt Ukraina, Russland og alt som har skjedd der i mange år. Da jeg kom hit følte jeg at jeg sviktet den storyen som jeg var forpliktet til å dekke. Men min forgjenger ville hjem, så det var litt nå eller aldri om jeg skulle reise til USA.
Mye å følge med på
Bogen har vært på reportasjeoppdrag i USA tidligere, men har aldri vært stasjonert der som korrespondent.
– Jeg var her senest i sammenheng med valget i 2020 og etter stormingen av kongressen i fjor. Nå opplever jeg situasjonen som både roligere og mer normal enn sist jeg var her. Da var det jo også full lockdown på grunn av koronaviruset.
Hva tror du blir sentralt i dekningen av USA framover?
– Jeg ser for meg at veldig mye kommer til å handle om krigen i Ukraina, også her i USA. Ingen tror dette blir en kortvarig krig, så det er plenty av ting å følge med på der framover. Alt jeg har rapportert om så langt har angått Ukraina. Så jeg flyttet med meg den konflikten.
I november kommer også et mellomvalg. Her tror Bogen at en velkjent tidligere president fort kan komme på banen igjen.
– Vi hører ikke så mye om mellomvalget enda, og det er jo litt naturens gang at det partiet som ikke har flertall slår tilbake i slike valg. Donald Trump dukker jo opp med jevne og ujevne mellomrom, og det blir interessant å se i hvilken grad den effekten hans slår inn.
Det er fremdeles uvisst om Trump vil stille som presidentkandidat igjen i 2024.
– Det kan nok bli ganske avgjørende. Politikk i USA er fortsatt preget av mye polarisering, sier Bogen.
Ikke like het som før
Høringer om kongress-stormingen foregår også fortløpende. Bogen sier de må vurdere hvor mye omtale Trump skal få når han ikke lenger er president.
– Akkurat nå er Trump en person som er litt i bakevja, all den tid han fortsatt ikke har kunngjort noe som helst om hvor han står når det gjelder neste presidentvalg. Men de kreftene som han representerer vil nok få en betydelig påvirkning på mellomvalget.
Det norske publikum har heller ikke like stor interesse for USA akkurat nå. De siste hendelsene i Europa har tatt mye av oppmerksomheten, sier Bogen.
– Jeg merker at det ikke er så massiv interesse der hjemme fra redaksjonen for det som angår amerikansk politikk. Jeg satt der selv på desken da Trump hadde sine utspill som president, og da lyttet vi jo når han sa noe. Men det er jo fryktelig interessante tider nå også. Vi står midt i en storkrig i Europa som berører hele verden.
Amerikanerne følger med
TV 2-reporteren er overrasket over hvor tett mange han møter i USA følger Ukraina-krigen.
– Mange amerikanere er ganske engasjert i det som skjer der. Det er i alle fall mitt inntrykk, og folk her bryr seg mer om det enn jeg hadde forestilt meg. Nå vet jeg ikke hvordan det er i Kansas, men her bryr de seg veldig. Så er det jo noen ting som overskygger krigen. Strøm og drivstoff er for eksempel dyrt mange steder i USA også.
Han avslutter med å si at han føler seg hjemme der han er. Amerikanere er flotte mennesker, sier Bogen.
– Jeg føler at jeg har kommet hjem til USA også, fordi jeg studerte her borte. Mye har jo skjedd siden da, men amerikanere flest er ikke så ulike. Det er stort sett joviale og hyggelige mennesker, rett og slett.