Bilde fra nyhetsdesken hos NRK Tromsø. Herfra skal de utforske hvordan de kan jobbe annerledes på kvelden. Til høyre HR-sjef i NRK, Hallstein Vemøy.
Bilde fra nyhetsdesken hos NRK Tromsø. Herfra skal de utforske hvordan de kan jobbe annerledes på kvelden. Til høyre HR-sjef i NRK, Hallstein Vemøy.

NRK skal legge ned TV-sending 

NRK skal jobbe annerledes på kvelden - og på sikt legger de ned en distriktssending. Det er det delte meninger om i NRK: – Uro rundt å gi fra seg noe.

Publisert

NRK har vært gjennom større tekniske og grafiske oppgraderinger den siste tiden.

Før sommeren kunne programredaktør Knut Magnus Berge fortelle at oppgraderingen til Dagsrevyen hadde en prislapp på rundt 8 millioner kroner.

Nå er det distriktssendingenes tur til å få et teknisk ansiktsløft. I samme slengen skal de utrede hvordan de kan jobbe annerledes på kveldene – og da skal kveldens TV-sending klokken 22:55 på sikt legges ned.

HR-sjef i NRK, Hallstein Vemøy, sier de ennå ikke har bestemt når dette skal skje.

– Det er en sending som har langt færre seere enn hovedsendingen på kvelden. Det er et taktskifte i bransjen, der folk velger mer og mer det valgbare fremfor det som er i sanntid. Derfor er det naturlig for oss å se hvordan vi utvikler innhold på kvelden, sier han.

Noe intern uro

Kontoret i Tromsø er først ut med å få nytt studio og teste ny arbeidsflyt. I august og september vil 22:55-sendingen deres slås sammen med og sendes fra NRK Nordland. Erfaringene fra Tromsø skal deles med de andre distriktskontorene.

– Vi må se på hvordan vi kan bruke folk, og jobbe med innholdet utover ettermiddag og kveld for å gi et best mulig innhold ut til publikum, sier Vemøy.

Allerede denne våren var det satt ned en gruppe som startet med dette arbeidet. Vemøy sier det har kommet reaksjoner internt.

– Tilbakemeldingene fra tillitsvalgte og ansatte er delte. De ser at de kan få noen muligheter, men det er også uro rundt å gi fra seg noe man ikke får tilbake. 

Han sier engasjementet er naturlig.

– Det er et tilbud distriktskontorene har hatt i mange år og mange har et stort eierforhold til. 

Tre hovedpunkter

I arbeidet skal de se på hvordan de kan:

  • Fornye 19:45-sendingen med grafikk, nye skjermer og teknologi som gir andre muligheter
  • Styrke de regionale leveransene av digitalt innhold til nett og mobil
  • Jobbe med å bedre nyhetsberedskapen på kveldstid

– De som avvikler en sending er veldig låst til den plassen sånn rent fysisk. Så en del av arbeidet nå er å se på om vi for eksempel kan forskyve arbeidstider og bruke kveldsressursene litt annerledes.

Arbeidet med å teknisk oppgradere alle studioene skal etter planen være ferdig før jul. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS