Nina Owing og Ida Creed under Dagsrevyen

Disse NRK-kontorene er mest og minst synlige på Dagsrevyen

Egne reportere og større etterspørsel etter innhold fra distriktene har gjort utslag for NRK.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 20 prosent av nyhetsinnholdet i Dagsrevyen er laget hos NRKs distriktskontor, viser tall Medier24 har fått innsyn i.

Denne våren har 19,4 prosent av innholdet i Dagsrevyen-sendingen vært fra et distriktskontor. Høsten 2023 var det 21,4 prosent.

Redaksjonssjef i Dagsrevyen, Hanna Thorsen, vil ikke gå ut med hva NRKs mål for mengde innhold fra distrikt er, men sier at de har som mål å speile hele landet. Hun synes distriktskontorene leverer godt, og sier de ligger høyere nå enn for noen år siden.

– Vi er veldig fornøyd med det. Det har vært en bevisst satsing på å øke ikke bare volum, men også kvaliteten de siste årene.

Hun sier krigen i Ukraina og Midtøsten har ført til mer utenriksstoff og mindre innhold fra distriktskontorene den siste tiden. Hvilket lokalkontor som kommer mest på lufta er også hendelsesstyrt, sier hun.

– Og så er det variasjon mellom de ulike kontorene og størrelsen på kontorene.

Sørlandet mest synlig 

Høsten 2023 var det NRK Rogaland som med 3,5 prosent var mest synlige i sendingen. Våren 2024 er det derimot NRK Sørlandet som er på topp, med 3,1 prosent.

– Det er gledelig, men ikke overraskende, sier distriktsredaktør i NRK Sørlandet, Inger-Lise Hansen.

Se hele oversikten i lenger ned i saken.

NRK har riksreportere – journalister som jobber på lokalkontor, men som skal levere til nettopp Dagsrevyen og kveldssendingene.

I Kristiansand er jobben som riksreporter fordelt på to journalister. 

– Vi har gode folk som stort sett leverer hver dag, sier hun.

Hun forklarer at det for det meste er egensaker, men også direkteinnslag og noen ganger begge deler.

– Det kan være alt fra saker om kunstsilo, til hendelser, til ting som er mer planlagt. For eksempel saker om båtliv om sommeren. 

Gått ned siden i fjor

NRK Nordland har hatt en nedgang i synlighet på hovedsendingen fra i fjor høst og dette halvåret. Regionredaktør Vibeke Madsen sier det nok er flere faktorer som påvirker at andelen deres går ned.

– Det generelle nyhetsbildet er med å styre prioriteringene Dagsrevyen gjør, også har vi hatt noe fravær som kan ha påvirket riksandelen vår, sier hun, og legger til at hun ikke er bekymret for tallene og tror de kan hentes inn igjen.

– Det et mål for oss å speile det som skjer i Nordland både på nasjonale og regionale flater. 

Hun sier de har levert godt til digitale flater, slik som nrk.no.

– Der har vi en fin liten vekst første halvår sammenlignet med i fjor, og det er vi godt fornøyd med.

Kan også satse på andre sendinger

Kontorene med felles tv-sending for flere fylker (Troms og Finnmark, Vestfold og Telemark, og Østlandet (Østfold, Stor-Oslo og Buskerud) er registrert samlet. Gjester i studio, teasing av innhold og sportsbolker regnes ikke med.

Tallene Medier24 har viser kun hovedsendingen klokken 19, men Dagsrevyen har nyhetssending på NRK 1 også klokken 21 og 23. 

Saker som ikke får plass i hovedsendingen kan sendes her. Hanna Thorsen forklarer at de vil at 21-sendingen skal være et satsingsområde for innhold fra distriktskontorene.

Per nå har NRK 11 riksreportere, fordelt på distriktskontor og hos NRK Sápmi. Hos noen av kontorene er det to journalister som deler på rollen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS