Anna Rut Tørressen, journalist hos NRK Sørlandet
Anna Rut Tørressen er riksreporter to uker i måneden hos NRK. De to andre ukene er hun vanlig reporter. Her fra vakt på bulletengen.

Jobber for å komme på Dagsrevyen: – Det er kult å vite at jeg i hvert fall ikke har dratt ned prosenten!

På distriktskontoret som leverer mest innhold til Dagsrevyen, har riksreporter Anna Rut Tørressen alltid en ekstra tanke i hodet.

Publisert Sist oppdatert

(KRISTIANSAND): Av NRKs 13 distriktskontor, er det NRK Sørlandet som det siste halvåret har flest minutter med innhold i Dagsrevyen, viser tall Medier24 har fått. 

Per nå har NRK 11 riksreportere, fordelt på distriktskontor og hos NRK Sápmi. Hos noen av kontorene er det to journalister som deler på rollen.

Stillingen i Kristiansand er delt mellom Siv Kristin Sællmann og Anna Rut Tørressen.

Tørressen synes det er stas at NRK Sørlandet har levert mest dette halvåret. Selv har hun vært riksreporter siden januar.

– Det er kult å vite at jeg i hvert fall ikke har dratt ned prosenten!

Denne våren har 19,4 prosent av innholdet i Dagsrevyen-sendingen vært fra et distriktskontor. NRK Sørlandet står for 3,1 prosent av dette.

Tørressen sier de er opptatte av å bidra til de nasjonale sendingene og synes det er fint at det blir lagt merke til.

– Vi jobber jo alltid mot å få saker på Dagsrevyen, så det er gøy å se at tallene viser nettopp det vi jobber mot.

Et av flere tiltak

Det var i 2017 NRK gjorde flere tiltak for å nå målet sitt om å speile hele landet. Da opprettet de stillingene som riksreporter, og lagde blant annet programmet Norge Nå og etablerte regionale gravegrupper.

Redaksjonssjef i Dagsrevyen, Hanna Thorsen, har sagt til Medier24 at 21-sendingen ble endret for noen år siden, og at de legger opp til at det skal være et satsingsområde for distriktskontorene.

– Det har vært en bevisst satsing på å øke ikke bare volum, men også kvaliteten de siste årene, sa hun om Dagsrevyen.

Alle riksreporterne har felles morgenmøte.

– Når vi har en idé kan man samarbeide på tvers av distriktskontorene også, som jeg synes funker veldig bra, sier Tørressen.

Hun sier jobben hennes er ganske lik som de andre journalistene hos NRK Sørlandet, men at hun alltid har en ekstra tanke i hodet:

Dagens vaktsjef, Hans Erik Weiby og journalist Anna Rut Tørressen.

– Du tenker alltid «hvordan kan jeg gjøre saken min mer aktuell for flere», sier hun.

Hun forklarer at breaking-hendelser som oftest har nasjonal interesse, og i mer generelle saker kan man ta med tall som gjør at det når bredere enn bare på et sted.

Flere bidrar

To uker i måneden jobber hun spesifikt med saker som skal gå på de nasjonale sendingene. Hun påpeker at hele kontoret bidrar til å dra opp prosenten.

– Selv om vi er to riksreportere her, så jobber jo også andre på kontoret med saker som når opp til forsiden hos nrk.no og på Dagsrevyen.

Hun sier det er en balansegang å både jobbe med nasjonale og regionale nyheter. 

– Som et distriktskontor skal vi passe på å også ha fokuset på det lokale. Det skal ikke bli for mye nasjonalt, for vi skal jo være et kontor for Sørlandet.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS