Dokumentarfilmskaper Henrik Evertsson står bak dokumentarserien «Estonia – funnet som endrer alt». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Dokumentarfilmskaper Henrik Evertsson står bak dokumentarserien «Estonia – funnet som endrer alt». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Dokumentaren om Estonia-forliset får en oppfølger

Publiseres neste år på discovery+.

Publisert Sist oppdatert

Den mye omtalte og prisbelønte dokumentarserien Estonia – funnet som endrer alt får en oppfølger.

Det melder Discovery i en pressemelding tirsdag morgen.

Produksjonsselskapet Monster, som står bak serien, forsetter sin journalistiske gransking etter avdekkingen av hullet i skipsvraket og jobber med en oppfølger for discovery+.

I februar ble journalist Henrik Evertsson og vrakekspert Linus Andersson frifunnet for å ha brutt gravfreden ved den forliste ferjen Estonia etter å ha filmet vraket i forbindelse med en dokumentar.

Serien, som er blitt belønnet med Stora Journalistpriset for «Årets avsløring» i Sverige og Gullrutenpris for beste TV-øyeblikk, får nå en oppfølger som skal publiseres på discovery+ neste år.

– Det journalistiske arbeidet med oppfølgeren har startet, og redaksjonen i Monster jobber med å dokumentere det som har skjedd etter at vi slapp serien i fjor høst, sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge.

– Vi følger også den nye granskingen av forliset, hvor blant annet nye dykk ned til vraket skal gjennomføres under ledelse av de svenske, estiske og finske havarikommisjonene.

Powered by Labrador CMS