Estonia-dokumentaren belønnes med Sveriges viktigste journalistpris, og selges til hele verden

– Aldri før har en norsk tv-serie fått en så høythengende pris i Sverige, forteller produsent Frithjof Jacobsen.

Publisert

Regissør og journalist, Henrik Evertsson, ble torsdag tildelt Stora Journalistpriset i Sverige i kategorien Årets Avsløring.

Dette er Sveriges mest prestisjetunge journalistpris.

Evertsson får prisen for sitt arbeid med Dplay-serien om Estonia. Seriens avsløring av en hittil ukjent skade på fartøyet har vakt oppsikt over hele verden.

Evertsson er stolt og ydmyk over å vinne prisen.

– For meg er dette enormt stort, og jeg er så glad på vegne av hele redaksjonen som har gjort en fantastisk metodisk jobb med å håndtere en så stor og kompleks sak, sier den lykkelige prisvinneren.

Politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Frithjof Jacobsen, var Monsters produsent for serien. Han er jublende glad og påpeker at aldri før har en norsk tv-serie fått en så høythengende pris i Sverige.

– Henrik er en fremragende journalist som det var fantastisk å jobbe med. Han har brukt store deler av sitt voksne liv på å jobbe med denne saken, og hans enorme innsats har vært avgjørende for seriens suksess, sier Jacobsen.

Evertsson, som er svensk statsborger, risikerer 2 års fengselsstraff for brudd på gravfreden rundt vraket i forbindelse med opptak til serien. Saken skal opp i det svenske rettssystemet på nyåret.

Powered by Labrador CMS