Derek André Bjølgerud: «Et relativt mislykket forsøk på å illustrere at jeg jobbet i P4»

Mitt sommervikariat:

Derek André Bjølgerud: – Dessverre endte vi ved en feil på naturiststranda

TV2.no-sjefen forteller om Huk-bommerten og feilen han aldri gjorde igjen.

Publisert

Medier24 fortsetter spalten «Mitt sommervikariat», der vi inviterer medieprofiler til å dele litt om sitt første sommervikariat i bransjen.

Denne gangen er det TV2.no-sjef, Derek André Bjølgerud, som står for tur.

– Hvor og når var ditt første sommervikariat?

– I mediebransjen: P4, 2006

– Hvordan fikk du jobben?

– Jeg har hørt rykter om at Kenneth Andresen (nå Norgessjef i Viaplay) ringte dekanen ved Høgskulen i Volda og spurte ham om å få de fire navnene i avgangskullet med best radiostemme. Om jeg var på den lista vet angivelig bare de to, men jeg endte i alle fall opp med sommerjobb!

– Hva husker du best?

– Det var en utrolig kul sommer hvor jeg fikk dekke masse gøy, men det jeg kanskje husker best er min første helgevakt. Da skulle jeg lære å bli produsent og utegående reporter av Siv Stubsveen. Vi ble enige om å dra på stranda på Huk og sjekke ut livet der. Dessverre endte vi ved en feil på naturiststranda. Der ble Siv omringet av svette menn i bakkant av middagshøyden og kun iført Adams drakt. Det var ikke måte på hvor mye det skulle klemmes og skravles. Etter det har jeg (og jeg antar Siv) vært nøye med å holde til venstre når du går fra parkeringen på Huk.

– Hvem ble du kjent med som du fortsatt har kontakt med?

– Jeg kom tilbake året etter og ble der i nesten åtte år, så jeg føler at mange som er og var der er venner. Jeg møter mange av dem jevnlig, men det føles alltid som at det er litt for lenge mellom hver gang vi møtes.

– Gjorde du noen tabber? Hvis så, hvilke?

– Det var en slags kunst å redigere innslag helt inn til sending, men det var én gang den sommeren hvor jeg ikke rakk sending og heller ikke rakk å gi beskjed. Da ble det månelyst. Dronningen av norske radionyheter, Merete Vikre, ringte og var rasende (helt berettiget) og jeg gjorde aldri den feilen igjen. Jeg må kanskje legge til at Merete egentlig aldri blir rasende, så akkurat den delen kan være et falskt minne.

– Hva er det viktigste du lærte som sommervikar?

– Utover å faktisk levere saken til sending, hehe? Det må være å foreslå, eller si ja til alle type saker og oppdrag. Jeg lærte utrolig mye av å bredde ut hva jeg dekket. Også er det et tips å alltid ha et par idéer på blokka som er lette å gjennomføre. Da kunne jeg pusle med hjerteprosjektene ved siden av uten å føle på leveringspresset.

– Hva er dine tips til årets sommervikarer?

– Det er kanskje nettopp det med idéer. Prøv å jobbe opp en liten bank med idéer hvor du har sjekket potensielle kilder og tilgjengeligheten deres. Da kan du vippe ut noen raske saker så vaktsjefer og redaksjonsledere roer seg ned, mens du kan fortsette på den saken du virkelig brenner for. Og husk at sjefene merker ganske raskt om du er en som klarer å produsere saker ut av idéene, så det er lurt å ha tygget litt på idéen før du selger den inn. Og lær deg prompting, da!

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS