Simen Bondevik mener norske medier ikke har gjort noe galt i omtalen av Leif Einar Lothes politiske engasjement.
Simen Bondevik mener norske medier ikke har gjort noe galt i omtalen av Leif Einar Lothes politiske engasjement.

MENINGER:

Lothepus har ingenting å klage på

«En kan faktisk ikke klage på overskriftene om at «Lothepus blir FrP-politiker», all den tid det faktisk stemmer overens med virkeligheten», skriver Simen Bondevik.

Publisert

Når en kjendis trer inn i partipolitikken vekker det naturligvis interesse i media. Nyheten om at TV-profilen Leif Einar Lothe, kjent som Lothepus, stiller til valg for FrP og er valgt inn i lokallagsstyret er selvsagt intet unntak.

Saken ble omtalt hos blant annet NRK, Nettavisen, TV 2 og en rekke andre medier.

Men Lothepus var tydeligvis ikke fornøyd. Han gikk tydelig ut mot at media nå omtalte han som politiker. I et Facebook-innlegg skrev 53-åringen at «Flere aviser skriver at jeg har blitt politiker. Dette er nytt for meg. De kan verve og sette meg på valglister i øst og vest, men jeg kommer ikke til å følge noe partiprogram utover mitt eget».

Til TV 2 utdypet han at «Jeg ble satt opp på lista, og står fremdeles på lista. Jeg reagerer bare på at jeg blir referert til som politiker, ikke kall meg det».

Misforstått misnøye

Etter min mening har Lothepus ingen verdens ting å klage på. Han har tross alt takket ja til å stille til valg på lokal-lista for FrP, blitt valgt inn i styret i Ullensvang FrP, møtt opp på medlemsmøte og stilt opp smilende på bilde med Helge Andre Njåstad.

Når du stiller til valg for et parti og engasjerer deg i lokalpolitikken er det helt naturlig at du omtales som en (kommende) politiker. Etter min vurdering oppfyller nå Leif Einar Lothe selve ordbok-definisjonen av en politiker; «person som tar aktivt del i det politiske liv (især gjennom tilhørighet til og arbeid for et politisk parti)».

Det er flott med folk som engasjerer seg i lokaldemokratiet vårt, uavhengig av om de er kjendiser eller ei. Og Lothepus står selvsagt fritt til å engasjere seg på de måtene han vil. Men han kan faktisk ikke klage på overskriftene om at «Lothepus blir FrP-politiker», all den tid det faktisk stemmer overens med virkeligheten.

Kjendiser på listene

Reaksjonen til Lothepus hadde vært mer forståelig hvis han ble satt på listen til FrP mot sin egen vilje, slik som for eksempel det høyreekstreme partiet Alliansen tidligere har gjort med en rekke andre kjendiser. Så vidt jeg kan forstå er situasjonen en helt annen i dette tilfellet, og dersom Lothepus virkelig ikke vil være politiker kan han enkelt trekke seg fra lista.

Det er ikke slik at hvem som helst, uten å være klar over det selv, «plutselig» blir valgt inn i et lokallagsstyre og nominert på 8. plass på en valgliste.

Mest sannsynlig er det flere aktive valg fra Lothepus sin side som har ført til dette - han har i det minste møtt opp på et møte i Fremskrittspartiet og/eller takket ja til å stille til valg for lokalpartiet.

Etter mine vurdering har ingen journalister eller media gjort noe som helst galt i denne saken. Det eneste som har vært gjort fra medias side er en presis beskrivelse av hva situasjonen er.

Om Lothepus ikke vil omtales som «politiker» eller «FrP-Lothepus», er det bare å takke nei til å stå på valglisten og velges inn i styret.

Lothepus har ingenting å klage på!

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS