Tidligere sjefredaktør i Dagbladet, John Olav Egeland, fulgte rettssaken i 2008, der det ble kjent at daværende TV 2-reporter Karianne Solbrække hadde hatt et forhold til tiltalte Arfan Bhatti.

MENINGER:

Menneskelig svakhet og vurderingssvikt skal ikke forfølge folk hele livet

«Karianne Solbrækkes forhold til Arfan Bhatti ligger så langt tilbake i tid at det åpenbart ikke har betydning for hennes integritet og utøvelse av jobben som redaksjonell leder.», skriver John Olav Egeland.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Denne teksten ble først publisert på Egelands Facebook-profil, og er gjengitt med tillatelse.

Etter et nokså langt liv i norsk presse, og tolv år i Pressens faglige utvalg (PFU), har jeg lært noe om presseetikk og grenser journalister må respektere.

Jeg var også rettskommentator under Bhatti-saken der Karianne Solbrække var vitne, og fortalte om sitt forhold til tiltalte. Det hun fortalte var ingen vakker beretning. Solbrække hadde åpenbart ikke holdt kontroll på skillet mellom det private og det profesjonelle.

Femten år etterpå hagler det med beskyldninger og påstander om at TV 2-lederen er inhabil. Grunnlaget for denne stormen er åpenbart politisk og moralsk. En fallen kvinne kan ikke tilgis.

Dette opplever jeg som et feilspor. Karianne Solbrækkes forhold til Arfan Bhatti ligger så langt tilbake i tid at det åpenbart ikke har betydning for hennes integritet og utøvelse av jobben som redaksjonell leder.

Menneskelig svakhet og vurderingssvikt skal ikke forfølge folk hele livet.

Uten en ny sjanse når vi feiler, er ikke frihet mulig. Det gjelder oss alle.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS