På bildet: Debattansvarlig i Varden, Heidi Østhus Erikssen.
Debattansvarlig i Varden, Heidi Østhus Erikssen, svarer Juni Wendelin Fasting i Telemarksavisa.

MENINGER:

Juni bagatelliserer historien til kvinner som opplever trakassering på arbeids­plassen

«Handler ikke om at jeg ikke tåler å bli kalt søt», skriver Heidi Østhus Erikssen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et svar til Juni Wendelin Fastings innlegg: «Å bli kalt søt er visst ikke greit. Det var jeg ikke klar over».

Innlegget ble først publisert i Journalisten, og er gjengitt med tillatelse.

Nå handler ikke denne saken om at jeg ikke tåler å bli kalt søt, men at seksuell trakassering og uønsket oppmerksomhet fortsatt dessverre er et reelt problem på mange arbeidsplasser. Det at mange nå snakker om det, gjør forhåpentligvis også at det blir lettere for andre å si ifra.

Vi i Varden har jobbet videre med denne tematikken redaksjonelt og nå har flere andre yrkesgrupper, blant annet taxisjåfører, politikere, sykepleiere og også politi stått fram med sine erfaringer om en arbeidshverdag med uønsket atferd fra det motsatte kjønn.

Ved å bagatellisere historien til kvinner som opplever trakassering på arbeidsplassen, mener jeg Junis kommentar er med på å sette kvinnekampen tilbake 30 år. Ved å bruke ord som «krenket» er hun også med på å legitimere personhetsen som jeg og andre kvinner som sier ifra møter i kommentarfelt og sosiale medier.

Det er ikke bare uheldig, men også farlig. Det bidrar til å stilne stemmene til andre kvinner vi ønsker å høre fra i denne debatten.

 Saken har skapt et vanvittig engasjement, både lokalt og nasjonalt – og alle reaksjonene som fortsatt kommer inn, viser at dette er et høyaktuelt tema også i 2023.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS