Subjekt-redaktøren i juledrakten.

Julepraten:

Subjekt-redaktørens juletradisjon er å jobbe

Subjekt-sjefen tror hans egne kollegaer vil påvirke medieåret som kommer.

Publisert

Medier24 gjentar juletradisjonen med en rekke spørsmål til mediefolk i spalten #Julepraten.

Denne dagen er det ansvarlig redaktør i Subjekt, Danby Choi som står for tur.

– Hva gjør du i jula?

– Jobber!

– Har du en eller flere spesielle juletradisjoner?

– Å jobbe! Men det går helt fint, det er det beste jeg vet.

– Hvilken artikkel fra 2022 gjorde mest inntrykk på deg og hvorfor?

– Nyheten om Shabana Rehmans kreftsykdom. Hun er så viktig for meg og andre liberale innvandrere.

– Hvem i mediebransjen har imponert deg mest?

– Wolfgang Wee vant hedersprisen Årets subjekt på Subjektprisen 2022. Det var veldig fortjent. Kritikerne hans mener at han inviterer for mange menn, og det er ikke til å stikke under en stol at det er flest unge gutter som hører på ham. Men er det kritikkverdig? Hell no. Denne gruppen, gutta, omtales som skoletapere, er oftest offer for og delaktige i kriminalitet, topper selvmordsstatistikken og er suverrent overrepresentert i rusavhengighet. At Wolfgang Wee med Norges største podkast inviterer gutta til å interessere seg for helse, politikk, kultur og andre samfunnsspørsmål er intet mindre enn en demokratisk bragd. Vi må slutte å snakke ned guttene. Det er fantastisk at de går til Wolfgang Wee og ikke andre utkantsmedier. Wolfgang Wee har således imponert med noe andre medier ikke får til, nemlig å få unge gutter til å høre på 3+ timer lange podkaster med intellektuelle, ikke-voldelige kvinner og menn om saker som engasjerer unge gutter. Det er rett og slett dritbra!

– Hva var det morsomste / pinligste som skjedde i 2022?

– Jeg er fremdeles i lykkerus over Subjektprisen 2022, som ble arrangert på Sentralen i Oslo med nærmere 400 gjester. Til å dele ut prisene var alt fra Sophie Elise til kulturminister Anette Trettebergstuen. Jeg mener det er kulturlivet i bredden. I salen satt alt fra unge hipstere til stortingspresident Masud Gharahkhani. Jeg mener det er kulturlivet i høyden. Showet ble akkurat slik vi ønsket det: Absurd, moro og full av overraskelser. «Den villeste prisutdelingen jeg har sett», skrev en av leserne våre på direktestrømmen.

– «Clickbait» og «kjendiseri» ble også nevnt, men jeg synes det er magisk at influenser Jenny Huse deler ut pris til Black Box teater, et teater de færreste har hørt om. At Jenny Skavlan deler ut pris til Metteson, en kommende stjerne. At Oskar Westerlin og Snorre Klanderud deler ut prisen for Årets litteratur. Det kunstneriske og det redaksjonelle juryarbeidet er for lengst gjort, på selve prisutdelingsseremonien er det om å gjøre å få flest mulig folk til å se og lese om det. Man kan ikke bare sutre seg til at flere benytter seg av kulturlivet, man må sette inn støtet og bruke virkemidlene man har. Jeg er takknemlig for at kjendisene vi inviterte, som også innebar Mímir Kristjánsson, Torbjørn Røe Isaksen, Trine Skei Grande og flere, stilte opp og gjorde stas på prismottakerne. Ikke minst programleder Morten Ramm og Vegar Tryggeseid.

– Subjekt tåler clickbait-kritikken fint, fordi vi så godt vet at det vi gjør er mye større og viktigere. Det er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å nå ut til massene. Kulturlivet trenger mye mer av det.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2023?

– Jeg tror mine dyktige kollegaer vil påvirke medieåret 2023. Subjekt er landets raskest voksende avis og skal fortsette å vokse! Jeg er utrolig takknemlig for å kunne dele dette morsomme livsprosjektet sammen med mine kollegaer.


Powered by Labrador CMS