Una Mathiesen Gjerde
Una Mathiesen Gjerde

Una Mathiesen Gjerde (27) er Subjekts nye kunstredaktør

– Jeg gleder meg til å ta fatt på det viktige arbeidet med å formidle kunsten og kulturen på et forståelig språk og gjennom pressens kritiske linse, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Una Mathiesen Gjerde (27) er ansatt som ny kunstredaktør i Subjekt, opplyser kulturavisen.

Hun kommer fra stillingen som produksjons- og administrasjonsleder i Fotogalleriet i Oslo, og vender dermed tilbake til journalistikken - og Subjekt. For Gjerde jobbet også som kunstredaktør på samme sted i 2018.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

– Det er morsomt å være tilbake. Jeg gleder meg til å ta fatt på det viktige arbeidet med å formidle kunsten og kulturen på et forståelig språk og gjennom pressens kritiske linse, sier hun.

– Nå har jeg erfaring fra både inn- og utsiden. Det gjør meg inhabil overfor enkelte kilder, men gir meg dypere innsikt og et fortrinn overfor andre, legger hun til.

Subjekt-redaktør Danby Choi er glad for å få Mathiesen Gjerde tilbake.

– Mathiesen Gjerde har journalistisk teft, sterke analytiske evner, et stort nettverk og svært god formidlingsevne. I tillegg en heftig debattant, sier han.

– Mathiesen Gjerde blir en sterk profil utad, og et kompetent tilskudd internt. Hun evner å se pressens mandat på kulturfeltet, sier Choi.

Mathiesen Gjerde har en mastergrad i kunsthistorie fra Københavns universitet, samt en bachelor i kulturentreprenørskap fra Uppsala universitet.

Powered by Labrador CMS