Una Mathiesen Gjerde

Una Mathiesen Gjerde (27) er Subjekts nye kunstredaktør

– Jeg gleder meg til å ta fatt på det viktige arbeidet med å formidle kunsten og kulturen på et forståelig språk og gjennom pressens kritiske linse, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Una Mathiesen Gjerde (27) er ansatt som ny kunstredaktør i Subjekt, opplyser kulturavisen.

Hun kommer fra stillingen som produksjons- og administrasjonsleder i Fotogalleriet i Oslo, og vender dermed tilbake til journalistikken - og Subjekt. For Gjerde jobbet også som kunstredaktør på samme sted i 2018.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

– Det er morsomt å være tilbake. Jeg gleder meg til å ta fatt på det viktige arbeidet med å formidle kunsten og kulturen på et forståelig språk og gjennom pressens kritiske linse, sier hun.

– Nå har jeg erfaring fra både inn- og utsiden. Det gjør meg inhabil overfor enkelte kilder, men gir meg dypere innsikt og et fortrinn overfor andre, legger hun til.

Subjekt-redaktør Danby Choi er glad for å få Mathiesen Gjerde tilbake.

– Mathiesen Gjerde har journalistisk teft, sterke analytiske evner, et stort nettverk og svært god formidlingsevne. I tillegg en heftig debattant, sier han.

– Mathiesen Gjerde blir en sterk profil utad, og et kompetent tilskudd internt. Hun evner å se pressens mandat på kulturfeltet, sier Choi.

Mathiesen Gjerde har en mastergrad i kunsthistorie fra Københavns universitet, samt en bachelor i kulturentreprenørskap fra Uppsala universitet.

Powered by Labrador CMS