Debattansvarlig i Dagsavisen, Selma Moren, lanserer en skrivekonkurranse for barn og unge i alderen 13 til 21 år.

Dagsavisen lanserer skrivekonkurranse for unge: – Journalister må bli flinkere til å invitere ungdommene inn

Gjennom skrivekonkurranse og Tik Tok ønsker avisen å nå ungdom som vanligvis ikke ville sendt inn debattinnlegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Dagsavisen lanserer nå en egen skrivekonkurranse for barn og unge. Her kan alle i alderen 13 til 21 år sende inn et debattinnlegg om noe de bryr seg om.

Bak prosjektet står avisens debattansvarlig, Selma Moren. Hun ønsker å invitere inn ungdom til å skrive debattinnlegg.

– Det er en måte å nå ungdom som ikke pleier å skrive debattinnlegg til vanlig. Vi ønsker å nå ut så bredt som mulig, slik at det ikke bare blir ungdomspolitikere eller drevne samfunnsdebattanter som skriver, sier Moren til Medier24 og legger til:

– Målet er å få frem hva ungdommer er opptatt av, slik at de kan finne skriveglede og samfunnsengasjement - kanskje for første gang.

– Demokratisk prosjekt

I dag er Aftenpostens Si ;D og VGs 25 Under 25 de mest kjente og etablerte debattplattformene for unge.

Moren berømmer tilbudet som eksisterer i dag, spesielt Si ;D som er hennes tidligere arbeidsgiver. Samtidig er hun klar på at det er på tide med et større utvalg av plattformer.

– Jeg synes vi har overraskende lite tilbud for ungdom å komme inn i samfunnsdebatten. Jeg mener også at vi i liten grad ser unge bli invitert inn i debatter hvor det ville vært naturlig at de var til stede.

Hun ønsker derfor å tilby en supplement til de etablerte plattformene.

I fjor sommer introduserte hun Dagsavisen Ung, en debattplattform for unge. Skrivekonkurransen skal være et virkemiddel for å nå ut i en enda større grad.

– Det er på mange måter et demokratisk prosjekt. Min jobb som debattansvarlig er å få frem et mangfold. En av de gruppene som er vanskelig å få tak er nettopp unge, da de ikke har den samme naturlige plasseringen i samfunnsdebatten som voksne, sier Moren og legger til:

–Jeg synes at vi som journalister må bli flinkere til å invitere ungdommene inn. De kommer ikke like mye av seg selv som de voksne. Dette er et lite steg i riktig retning, tenker jeg.

Selma Morgen ser verdi av at hun selv ble en del av samfunnsdebatten i en ung alder.

Vil at det skal utgjøre en forskjell for noen

Helt siden hun startet som debattansvarlig i Dagsavisen har Moren vært opptatt av å nå de unge.

Hun har blant annet laget en Tik Tok-bruker, som hun selv driver under navnet «Dagsavisen Ung».

Nå skal hun møte flere skoleklasser digitalt i håp om at det vil inspirere flere unge som ikke nødvendigvis blir oppfordret til å skrive debattinnlegg på hjemmebane.

– Jeg skal holde et foredrag om hva de kan tenke på når de skriver et debattinnlegg. Det er en fin måte å snakke direkte med dem som kanskje vanligvis ikke ville deltatt.

Moren ble i tidlig alder en del av samfunnsdebatten, og beskriver skrivekonkurransen som et personlig prosjekt.

– Håpet mitt er at vi skal introdusere debattinnlegget til noen og at det skal gjøre en forskjell for dem, slik det gjorde for meg. Det er kanskje en klisje, men det er det jeg håper.

Powered by Labrador CMS