Dagens Næringsliv (DN) er i mål og kom til enighet om årets lønnsforhandlinger.
Det bekrefter fungerende klubbleder Marie Melgård overfor Medier24.
Lønnsoppgjøret endte på 5,2 prosent, noe som er i tråd med frontfaget og likt sluttresultatet hos flere av konkurrentene.
– Det er vanskelig å si seg fornøyd når mange medlemmer får reallønnsnedgang for tredje år på rad. Men det er tøffe tider, og vi kan leve med at vi fikk samme resultat som frontfaget, sier Melgård til Medier24.
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no
Unngikk diktat
I flere Schibsted-aviser - som VG, Aftenposten og Stavanger Aftenblad - ble det brudd i forhandlingene - og det endte med diktat.
Det er Melgård lettet over at DN-klubben slapp.
– Jeg er glad for at forhandlingsutvalget og ledelsen hadde tøffe, men likevel konstruktive forhandlinger. Vi er lettet over at vi kom til enighet til slutt. Det er alltid best å slippe konflikt, sier hun.
Melgård kommer likevel med et kritisk stikk til DN-ledelsen:
– Det vi ikke er fornøyde med, er at DN er det eneste mediet, som vi kjenner til, fortsetter å opprettholde en egen redaktørpott. Klubben ønsker å bli kvitt den. Vi mener det er ekstra spesielt å beholde den i et år hvor prisene stiger mer enn lønningene til mange, sier hun.
Ledelsen har forståelse
DNs sjefredaktør Janne Johannessen er også fornøyd med at forhandlingene ble rodd i land raskt og uten konflikt.
– Ledelsen opplever i likhet med redaksjonsklubben at vi har en god og konstruktiv tone, også i det som var krevende forhandlinger. Det er en stor styrke for DN og sier mye om samarbeidsklimaet hos oss, sier hun til Medier24.
– Nå kan vi konsentrere oss om å bruke kreftene våre på det vi alle brenner for, nemlig å lage kvalitetsjournalistikk, legger Johannessen til.
– Er ledelsen fornøyd med resultatet?
– DNs økonomiske situasjon og usikkerheten rundt oss tilsa et mer nøkternt oppgjør enn det vi endte på. Samtidig har vi stor forståelse for at kostnadssjokket vi skriver om hver eneste dag får konsekvenser for alle ansatte. Derfor ønsket vi i det lengste å komme til en løsning begge parter kunne leve med, sier Johannessen.
– Hvorfor ønsket ikke ledelsen å fjerne redaktørpotten, selv om klubben ønsket dette?
– DN har tradisjon for at redaktørpotten er en del av lønnsoppgjøret. Vi ser på potten som en mulighet til å belønne prestasjon, utjevne og løfte fram den kompetansen og ekstraordinære innsatsen DN trenger også fremover. Det er like viktig i tøffe som i gode tider, sier Johannessen.