Vegard Harm i dokusåpen Life Of Harm på VGTV med kollega Wibeke Nord Haugland. Her sammen med journalist Kristoffer Kumar.
Vegard Harm i dokusåpen Life Of Harm på VGTV med kollega Wibeke Nord Haugland. Her sammen med journalist Kristoffer Kumar.

Sommerpraten

VG-journalisten har brukt koronatiden på Vegard Harm, Kjell Elvis og Aqua-duett med Sandra Lyng

Kristoffer Kumar forteller hvilken debatt som har fascinert han denne sommeren, i tillegg til alt annet gøy han har opplevd.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste mann ut er videojournalist Kristoffer Kumar i VG.

Kristoffer Kumar med Lillebror i syden.
Kristoffer Kumar med Lillebror i syden.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020? 

– For min del har det bestått mest i å filme livet til Vegard Harm i corona-tid i dokusåpen Life Of Harm på VGTV med kollega Wibeke Nord Haugland. 

– Det var stort å følge dekningen av Hagen-saken da VG meldte at han var pågrepet på vei til jobb. Det var fascinerende å følge debatten som kom etter VG-dokumentaren om Tarjei som har kreft og velger vekk cellegift. Jeg overhørte diskusjoner om den i alle samfunnslag. 

–Jeg har også, med stort engasjement fulgt Kjell Elvis som på tampen av første mediehalvår satte verdensrekord ved å synge i 50 timer i strekk på Scotsman i Oslo. Han deltok i dette legendariske intervjuet av Eirik Mosveen. 

– Personlig var det et stort høydepunkt å ta med Kumars Karaokekøpp til Syden for å turnere med mediemogulen Mads A. Andersen og Lillebror fra Reisesjekken. Seks dager etter hjemkomst stengte Norge ned. Jeg har også rukket å synge en Aqua-duett med Sandra Lyng på TV i løpet av corona-tiden. 

View this post on Instagram

Sommerflørt 😉

A post shared by Kristoffer Kumar (@kristofferkumar) on

– Hva er årets flause til nå? 

– At gode podkaster og lyddokumentarer tar publiseringspause i juli når folk trenger dem som mest. 

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år? 

– Benjamin Ree som i februar hadde Sundance-premiere på kinodokumentaren «Kunstneren og tyven», som jeg har fått være med å filme, imponerer stadig. Benjamin har lagt ned fire år av livet sitt i produksjonen. Han viser enorm dedikasjon til faget og evne til å fortelle historier som fenger seere over hele verden.

– Filmen handler om en kunstner i Oslo som får bildene sine stjålet og får et helt unikt vennskap med tyven etterpå. Den vant pris for kreativ historiefortelling på Sundance og kommer på kino i september. 

– Hva gjør du i sommer? 

– I sommer har jeg vært på treningsleir i Helsinki for å øve til Kumars Karaokekøpp på Grand Bar i Halden med realitystjernene Per Sandberg og Bahareh Letnes (utsatt grunnet corona-situasjonen). Karaokekøppen har lansert en liten kleskolleksjon.

– Jeg har vært på konsert med verdens beste Vazelina Bilopphøggers coverband: Tipping for’n far, og har tatt bilder av venner i Oslo som står på skateboard. Også skriver jeg på et prosjekt med Oral Bee og Mr. Pimp Lotion.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– I mangel på folk å filme og materiale og klippe sjekker jeg mail oftere, er stadig «à jour» i feeden på Instagram og tyr til Jodel når jeg er tom for content.

– Jeg har også blitt medlem av Facebook-gruppene «Vi som trives på Gran Canaria», «Vi som tror på Åndenes makt og har opplevd ting litt utenom det helt vanlige» og «Olsenbanden Norge gruppe».

– Jeg slukte også Kjetil Østlis Nokas-podkast, og har utviklet en appetitt for rock’n roll-biografier, blant annet Elton Johns «Me» som ligger på Spotify

Steven van Zandt og Kristoffer Kumar.
Steven van Zandt og Kristoffer Kumar.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Steven van Zandt kjent fra Sopranos ble ganske oppgitt over hvor mye jeg surret med å få på ham en mygg da jeg var sommervikar i 2013. 

– Det holdt også på å gå skikkelig gærent ned trappa i Folkets Hus under forrige stortingsvalg.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer? 

Kristoffer Kumar i Stortingsvalget.
Kristoffer Kumar i Stortingsvalget.

– Si ja til de fleste oppdrag, jobb med folk i flest mulig ulike redaksjoner, prøv deg som reporter, fotograf og klipper for å til slutt finne ut hva du synes det er mest gøy å jobbe med.

Powered by Labrador CMS