Mads A. Andersen er kjent som programleder på SKUPs Late Night-show. Til daglig er han TV-direktør i Aller Media.
Mads A. Andersen

Dagbladets politiske dekning ble filleristet - nå dropper de reportere på nok et landsmøte

Droppet fysiske reportere på Høyres landsmøte og fikk saftig kritikk fra både Høyre og Medier24-redaktør. Nå gjør Dagbladet det samme med Senterpartiets landsmøte.

Publisert

Kortversjon:

  • Etter å ha fått kritikk for å ikke ha reportere på Høyres landsmøte, sender Dagbladet heller ikke reportere til Senterpartiets landsmøte.
  • Nyhetsredaktør Mads A. Andersen forsvarer avgjørelsen med ressurshensyn og sier Dagbladet vil dekke møtet både digitalt og med folk til stede.
  • Avgjørelsen kommer etter en periode med omorganisering og nedbemanning i Dagbladet, der flere politiske journalister har sluttet.

Oppsummeringen er generert av Labrador AI, men gjennomlest av en journalist.

Tidligere denne uka fikk Dagbladet kritikk fra Høyres kommunikasjonssjef for å ikke ha egne reportere til stede på Høyres landsmøte. Cato Husabø Fossen uttalte til Journalisten at «en avis som ikke dekker politikk, er ikke en avis».

Dagbladet har heller ikke akkreditert egne reportere til Senterpartiets landsmøte til helgen - men står akkreditert med én kommentator.

Flere aviser sender etter planen både reportere og politiske redaktører. Totalt er over 40 journalister, redaktører og kommentatorer akkreditert, viser lista Medier24 har sett.

– Internt anliggende

– Vi har en plan om å ha folk til stede på alle landsmøtene. Hvor mange vi sender og hvor mange vi hadde tenkt til å sende, er et internt anliggende, sier nyhetsredaktør Mads A. Andersen.

Han sier det er et ressursspørsmål, og at det noen ganger dukker opp uforutsette ting, som sykdom.

Andersen opplyser at på både Senterpartiets landsmøte, og på andre landsmøter, kommer Dagbladet til å både ha folk til stede og folk som følger møtet digitalt.

Høyre var ikke alene om å reagere på at Dagbladet droppet egne reportere på landsmøtet.

Redaktør i Medier24, Erik Waatland, tordnet i en kommentar at han mener det er en fallitterklæring fra Dagbladet at de ikke hadde reportere til stede.

«Nå virker det som om Frode Hansen og Mads A. Andersen har fire føtter på kjendisgassen og politikken er parkert», skrev han. 

Volatil dekning

– Vi har vært gjennom omorganisering, fått flere oppsigelser og også blitt påvirket av fravær, som har gjort at vår politiske dekning har vært volatil den siste tiden, sier Andersen.

Likevel står de fast på at årets valgkamp og politisk journalistikk generelt er viktig for Dagbladet.

– Vi skal bruke ressursene våre så godt som overhodet mulig for å få til en dekning det står respekt av. Samtidig skal vi være, som Waatland påpeker, helt sykt gode på kjendisjournalistikken. Men det stemmer ikke at vi har fire føtter på gassen der.

– Hvor har dere føttene deres?

– Vi har dem på kjendisgassen, sportsgassen og nyhetsgassen. Innenfor den siste er politikk noe vi er svært opptatte av.

Lagde «førstelag»

Under Dagbladets omorganisering og nedbemanning ble flere flyttet fra politisk avdeling. Det siste året har det kun vært Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant som har jobbet rendyrket som politiske journalister i Dagbladet. 

I vinter bestemte Dagbladet seg for å slå sammen de som jobber med politikk med Børsen – de som jobber med økonomijournalistikk.

Andersen kalte det et «førstelag». Med både kommentatorer og journalister, var det et lag bestående av elleve stykker som ble annonsert i satsingen. 

Anniken Aronsen og Jon Even Andersen var annonsert som med i gruppen, men har fått nye jobber i henholdsvis TV 2 og KS.

Suvatne og Gilbrant har meldt overgang til Nettavisen, og skal starte der i løpet av våren. 

– Blir disse erstattet?

– Det har vi ikke avgjort ennå.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS