Kjetil Kjær Andersland blir politisk journalist i Dagbladet
Kjetil Kjær Andersland blir politisk journalist i Dagbladet

Kjetil Kjær Andersland blir politisk journalist i Dagbladet

– Jeg klør i fingrene etter å dekke norsk politikk på en tabloid og kritisk måte, sier Kjetil Kjær Andersland

Publisert Sist oppdatert

Dagbladets politiske avdeling og finansnettstedet Børsen forsterker redaksjonen med ansettelsen av Kjetil Kjær Andersland.

35-åringen kommer fra stillingen som nyhetsreporter i Bauer Media, hvor han har vært fast ansatt siden 2014. Han har også erfaring som reporter og journalist i NRK.

– Umulig å si nei

Andersland avslører at han er strålende fornøyd med å få muligheten til å jakte de viktigste og mest spennende politiske sakene i Norge sammen med gjengen i Dagbladet.

– Det har vært utrolig spennende å følge Dagbladets utvikling de siste årene. Selv om jeg har hatt det utrolig bra i Bauer Media, var det umulig å si nei til å bli med på dette laget. Vi skal være best på breaking og avsløre de mest spennende politiske sakene, sier Andersland.

Han mener den ekstremt spesielle tiden vi lever i viser hvor viktig politikk er.

– Det er viktig at det blir mer interessant og forståelig for mannen i gata. Jeg klør i fingrene etter å dekke norsk politikk på en tabloid og kritisk måte, fortsetter han.

– Jævlig bra

Like før jul ble det besluttet at Dagbladet slår sammen Børsen og politisk avdeling for å styrke satsingen innen politikk, næringsliv og finans. Avdelingsleder Nicolai Eriksen, gleder seg voldsomt over å få 35-åringen med på laget.

– Kjetil er en utrolig dyktig journalist, med solid kunnskap om faget, bred innsikt i aktørene vi skal følge og et naturlig instinkt for å lukte de gode tabloide sakene vi jakter. Jeg er gleder meg veldig til å få Kjetil med på laget. Det bør også leserne våre gjøre, sier Eriksen.

Steinar Suvatne, reportasjeleder og fagansvarlig for politisk avdeling i Dagbladet, er også fornøyd med å ha signert den nye journalisten.

– Kjetil har en sterk tabloid nese, solide etiske ryggmargsreflekser og nyhetsalbuer til å skaffe seg de beste politiske sakene. I sum har vi jo da en journalistkropp som hjelper Dagbladet være best i landet på politikk. Med på kjøpet får vi Kjetils kildenett og stå-på-vilje, sier han og legger til:

– Hvis jeg får lov til å banne, vil jeg gjerne si at dette blir jævlig bra. Hvis jeg ikke får lov til å banne, vil jeg si at dette blir jysla bra, sier Suvatne.

Powered by Labrador CMS