VG ruster opp sin podkastavdeling med disse seks i nye stillinger: Emilie Hald Torp (øverst fra venstre), Natalie Remøe Hansen, Vilde Kalsaas Worren, Jonathan Falk Systad, Ida Thune Øritsland og Christian Thorkildsen.
VG ruster opp sin podkastavdeling med disse seks i nye stillinger: Emilie Hald Torp (øverst fra venstre), Natalie Remøe Hansen, Vilde Kalsaas Worren, Jonathan Falk Systad, Ida Thune Øritsland og Christian Thorkildsen.

VG ansetter seks nye journalister til sin podkast-redaksjon

– Det er liten tvil om at det blir fryktelig gøy å jobbe med lyd i Schibsted-bygget fremover, sier podkastsjefen.

Publisert

VGs podkastredaksjon fortsetter å vokse, og mediehuset har nå gjort hele seks ansettelser til avdelingen.

To er eksterne nyansettelser, mens de fire andre rekrutteres fra VG-systemet.

Disse seks er ansatt:

  • Emilie Hald Torp (33), som nyhetssjef for avdelingen. Hun jobber allerede med podkast for VG.
  • Vilde Kalsaas Worren (34), som innholdsprodusent. Hun jobber også i podkastavdelingen fra før.
  • Jonathan Falk Systad (28), som produsent. Han hentes fra VGs avdeling Z.
  • Ida Thune Øritsland (35), Christian Thorkildsen (41) og Natalie Remøe Hansen (30), er alle ansatt for å lage dokumentarinnhold. Øritsland hentes fra NRK, Thorkildsen fra TV 2, mens Remøe Hansen jobber nå for VGTV.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på [email protected]

VGs podkastsjef Helle Skjervold skryter av sine nysigneringer.

– Emilie Hald Torp har jobbet frem flere av VGs største podkastsuksesser som produsent, og behersker alle ulike lydformatene godt. I tillegg er hun et stort ledertalent med et dypt engasjement for journalistikken, sier Skjervold.

– Vilde Worren har den siste sesongen tatt Krimpodden til nye høyder, og er en kanonansettelse for oss. Og Jonathan Falk Systad er en iderik produsent som i tillegg har spisskompetanse på unge brukere og some-innhold, fortsetter hun.

Skjervold sprer også superlativer over signeringen fra VGTV.

– Natalie Remøe Hansen er en superdyktig dokumentarist som står bak flere klassikere i VGTV-historien, som Tindlersvindler-saken og flere graveprosjekter. Med disse tre prisvinnende journalistene på plass gleder vi oss til å servere mye god dokumentarjournalistikk på lyd fremover, sier hun.

Skjervold er i tillegg glad for å ha sikret seg to eksterne forsterkninger.

– VG er kjempefornøyde med å få Ida Thune Øritsland på plass. Hun har en allsidig bakgrunn fra NRK, og har imponert oss stort med dramaturgiarbeidet hun har gjort i Oppdatert, sier hun.

– Christian Thorkildsen er en kreativ dokumentarist, som i likhet med VG har et bankende hjerte for gode sportshistorier, sier Skjervold.

Hun opplyser videre av VGs podkastavdeling nå vil jobbe strategisk mot brukerbetaling, i tråd i Schibsteds oppjusterte podkastsatsing.

Innholdet skal være «tett på VGs journalistiske kjerne», understreker Skjervold.

– Med disse flinke folkene på plass, og nye spennende ansettelser i både VGTV og Aftenpostens lydmiljø er det liten tvil om at det blir fryktelig gøy å jobbe med lyd i Schibsted-bygget fremover, sier hun.

Powered by Labrador CMS