Magne Lerø (t.v.)overtar som redaktør etter Christian Kjelstrup.
Magne Lerø (t.v.)overtar som redaktør etter Christian Kjelstrup.

Store endringer i Samtiden: Redaktør slutter, og eieren vil doble antall tekster i året

Redaktør Christian Kjelstrup forlater skuta, mens eier Magne Lerø oppbemanner, digitaliserer og øker antallet papirutgaver av tidsskriftet.

Publisert

Ansvarlig redaktør Christian Kjelstrup har sagt opp sin stilling i Samtiden. Da overtar eier og direktør, Magne Lerø redaktørstolen.

– Kjelstrup har gjort en formidabel innsats og har bidratt aktivt fram til i dag med å utvikle Samtiden som digitalt uketidsskift. Det blir et stort hull å fylle etter ham, men det skal vi klare, sier Lerø i en pressemelding.

– Jeg har tro på en sterkere satsing på nettutgaven og er glad for å ha bidratt til at Samtiden får et sterkere fotfeste i den digitale verden. Jeg har vært redaktør i seks år og er nå klar for å vende tilbake til bøkenes verden, sier Kjelstrup.

Ansettelser

Lerø understreker at Samtidens redaksjonelle profil og tradisjon skal videreføres. Han har også ansatt flere, som starter over sommeren:

Martin Gedde-Dahl (34), tidligere journalist og kommentator i Morgenbladet og prosjektleder/tekstforfatter i Trygdekontoret i NRK, tiltrer som nettredaktør.

Linda Therese Utstøl (32), forfatter, journalist og tidligere vikarierende kulturredaktør i Minerva, får oppgaven som litteraturansvarlig og redigerer.

Martin Shantz Heide (33), som har en master i litteratur fra Frankrike og en master i litteraturformidling fra Oslo, får ansvar for leserkontakt, sosiale medier og redigering av tekster.

Flere papirutgaver og spalter på nett

Tidsskriftet skal også være synligere på nett, og hver mandag legger de ut hele utgaven digitalt. På papirsiden skal de gå fra fire utgivelser i året til seks.

– Essay og kritikk har vært et kjennemerke for Samtiden. Slik skal det fortsatt være. I løpet av året skal vi publisere det dobbelte antall tekster som tidligere. Det betyr flere essays og journalistiske artikler, sier Magne Lerø.

I pressemeldingen skriver de at kritikk, først og fremst litteraturkritikk, har hatt plass i Samtiden fra starten av. Nå skal de også se nærmere på film, teater, musikk og kunst.

-I Samtiden vil vi også tillate oss å rette et kritisk blikk på kritikerne. Vi har knyttet til oss forfatter og kritiker Martin Svedman og andre kritikere som skal skrive «Kritikk av kritikk», sier Lerø.

Powered by Labrador CMS