Cathrine Irgens Nilsen er redaksjonssjef i NRK Super.
Cathrine Irgens Nilsen er redaksjonssjef i NRK Super.

MENINGER:

NRK Super svarer Kjetil Rolness: Å velge dette fokuset mener vi er å ta barns vitebegjærlighet på alvor

«Å lage nyheter tilpasset en yngre målgruppe, er en oppgave vi i NRK Super tar på største alvor. Og ja, vi er ofte nødt til å forenkle.», skriver Cathrine Irgens Nilsen i NRK Super.

Publisert Sist oppdatert

I en kommentar i Medier24 fredag 29. april, kommer Kjetil Rolness med kritikk av NRK Supernytts dekning av opptøyene i Sverige slik de fremgår av sendinga samme uke.

Rolness går langt i å påstå at vi driver med journalistikk som villeder barn. Slik vi leser hans kommentar, er det særlig på ett punkt han mener Supernytt trår feil: At vi desinformerer barn som kan føre til at de betviler verdien av ytringsfrihet. Og at vi på den måten er dårlige pedagoger som ikke tar barn på alvor.

NRK Supernytts sendinger er ment for målgruppa 8 til 12 år. Vårt oppdrag er å gi barn i denne alderen nyheter som de velger og forstår. Det gjør vi ved å i stor grad lage innhold hvor barn selv synes og hvor deres stemmer høres.

I det nevnte innslaget har barn sendt inn egne videoer som danner rammen for fokuset i sendinga. Vi fikk mange spørsmål relatert til hvorfor Rasmus Paludan ønsker å brenne Koranen. Å velge dette fokuset mener vi er å ta barns vitebegjærlighet på alvor. I NRK Super løfte vi disse unge stemmene, nettopp for å styrke demokratiet og ytringsfriheten.

Å lage nyheter tilpasset en yngre målgruppe, er en oppgave vi i NRK Super tar på største alvor. Og ja, vi er ofte nødt til å forenkle. Det er ikke alltid lett å balansere hensynet mellom sakskompleks og målgruppas forståelsesnivå i dette formatet, og det er noe vi jobber kontinuerlig med å bli bedre på.

Dette med ytringsfrihet er ikke alltid så lett å forstå – verken for vår målgruppe eller eldre. Derfor lager vi regelmessig saker om hva ytringsfrihet er og hvordan det skal praktiseres – senest i dagens Supernytt.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS