Ankesaken gikk i Borgarting lagmannsrett i januar i år.
Ankesaken gikk i Borgarting lagmannsrett i januar i år.

Dømt til fengsel for voldtekt - har jobbet for flere mediehus

En mann er dømt til fengsel i to år og ti måneder, for et overgrep som skjedde der han bodde.

Publisert Sist oppdatert

En mann i 20-årene er i Borgarting Lagmannsrett dømt til fengsel i to år og ti måneder.

Retten mener han har forgrepet en dame som lå og sov. Hendelsen skjedde i 2019, etter at de involverte hadde drukket alkohol, vært på byen og kommet hjem igjen.

Journalisten omtalte dommen først.

Mannen har jobbet som fotojournalist, og har vært tilknyttet flere, store norske redaksjoner. Hendelsen har ikke noe med mannens arbeid å gjøre.

Da saken gikk i Oslo tingrett i juni i fjor, ble han dømt til to år og syv måneders fengsel. Ankesaken gikk i lagmannsretten i starten av januar i år. De valgte å skjerpe straffen.

– Her var det påstand mot påstand. Det som er litt spesielt i denne saken er at retten velger å tro på damen, og ikke på mannen. Selv når det er andre typer bevis inn i bildet. Men det er retten som foretar bevisvurderingen. Her var det en del tvil, men ikke nok til at min klient ikke ble dømt, sier mannens advokat Carl Konow Rieber-Mohn til Medier24.

Medier24 har sett dommen.

Mannen er dømt etter paragraf § 291, for å «ha hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».

Dommen i lagmannsretten ble strengere enn den første dommen i tingretten. Hva tenker du om det?

– Jeg har ingen spesielle tanker om det. Retten foretar en straffeutmåling basert på det som den finner bevist. Når man anker, er jo det en risiko som man tar. Og hvis det er noe som tiltalte framover ikke vil tørre å gjøre, vil det være uheldig for rettssikkerheten her i landet. Men min klient tok ikke dette til høyesterett, og da er dommen fra lagmannsretten rettskraftig, sier Rieber-Mohn.

Mannen dømt til fengsel i to år og ti måneder, samt betale 120 000 kroner til fornærmede.

Mannen anker ikke straffeutmålingen. Dommen er rettskraftig.

– Mitt inntrykk er at han ønsker å se framover, det er selvfølgelig en belastning for alle parter å ha en sånn sak gående, sa Rieber-Mohn til Journalisten for to uker siden.

Powered by Labrador CMS