Ny TV 2-journalist inhabil i dekningen av «Partiet»

Ingvild Jensen er inhabil i saken etter ektemannens kritikk av boka.

Publisert

TV 2-journalist Ingvild Jensen er inhabil i dekningen av boka «Pariet», forfattet av Dagbladet-journalistene Jørgen Gilbrant og Steinar Suvatne, skriver Journalisten.

Bakgrunnen er at hennes ektemann Eirik Mosveen, politisk redaktør i Avisa Oslo, har gått ut mot boka og forlaget på Facebook. Han skriver blant annet at han vurderer rettslige skritt mot Gyldendal.

– Ingvild Jensen har gitt beskjed om at hun ikke kan dekke boken etter at hennes mann gikk ut offentlig og kritiserte og påpekte faktiske feil. Det er ryddig, skriver nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække, i en SMS til Journalisten.

Fra før er TV 2-journalist Lars Joakim Skarvøy også inhabil i dekningen av boka. Skarvøy var den første i Norge til å skrive om innholdet i «Partiet». To dager senere gikk han offentlig ut og kritiserte delen der han selv er omtalt.

Boka «Partiet» har møtt massiv kritikk den siste uka, der flere mener hendelser er diktet opp og at omtalte burde fått samtidig imøtegåelse.

Onsdag gikk journalistene Magnus Braaten og Arilas Berg Ould-Saada hardt ut mot både forfatterduoen og Dagbladet for metodikken brukt i boka.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS