Bjørn Tore Sandbrekkene nærmer seg 40 år som en del av Østlands-Posten.

Bjørn Tore (67) har vært morgenvakt i 18 år: – Måtte gjøre det selv, fordi ingen andre ville det

Siden 2005 har Bjørn Tore Sandbrekkene (67) stått opp klokken fem for å gjøre seg klar til morgenvakten i Østlands-Posten klokken seks. Nå nærmer dirigenten som ble pressemann seg pensjonistalder.

Publisert Sist oppdatert

(LARVIK): I 2005 ble Bjørn Tore Sandbrekkene fast ansatt som kanalsjef i Østlands-Posten etter å ha vært tilknyttet avisen siden 1986.

I ukedagene er han første person på kontoret, som fast morgenvakt siden 2005. Fra kontoret sitt med utsikt over byen dirigerer han fronten.

– Jeg måtte begynne å gjøre det selv, fordi ingen andre ville det. Jeg så at man måtte begynne en nettavis så tidlig. Det har blitt en vane, og de spurte om jeg kunne fortsette. Da slipper jeg å jobbe kvelder og helger, sier Sandbrekkene fornøyd.

Han har fortsatt tittelen kanalsjef, en tittel han fikk som fast ansatt i 2005, da han fikk ansvaret for nettsatsingen til Østlands-Posten. Nå er han gått mer over på journalistrollen.

– I og med at jeg fikk lov å bygge satsingen på nettavis, så har jeg kunnet følge veldig med på utviklingen, og sett alt positive som er med den, sier han til Medier24.

Han mener det er en helt annen situasjon å være journalist i dag enn for bare ti år siden. Satsingen på sosiale medier er en av tingene han trekker fram, nå som han ikke har ansvar for nettavisen lenger.

– Da er det veldig fint at vi får unge krefter inn som kan lede det i avisa, kommenterer han.

Selv er han en del på Facebook og Twitter. I tillegg prøver han seg litt på Instagram.

Tiktok skjønner han seg dog helt ikke på.

– Jeg tror jeg har konto der, men har vel ikke brukt det. Snapchat har jeg konto på, og bruker av og til, svarer han.

Fra skrivebordet sitt har Sanbrekkene utsikt over Larvik by.

– Ekkelt

I oktober ble Østlands-Posten sine lokaler utsatt for hærverk etter at noen kastet en stein gjennom vinduet.

De ansatte var ikke på jobb, da det var søndag, men Sandbrekkene forteller at det likevel var ubehagelig.

– Jeg tror alle opplevde det som litt skremmende. Når dette skjedde så var det en vekker for oss. Det er viktig at vi tenker sikkerhet, sier han.

– Vi gjør en jobb som er viktig og sitter ikke her og lager ting for å få klikk. Vi har en samfunnsoppgave som vi tar på alvor. Da er det ekkelt at noen utenfra angriper oss på den måten.

– Det har blitt en vane, og de spurte om jeg kunne fortsette. Da slipper jeg å jobbe kvelder og helger, sier Sandbrekkene.

Nærmer seg

67 år gamle Sandbrekkene nærmer seg pensjonsalder, men forteller at han fortsatt trives og føler han henger med.

Det siste året har flere store mediekonserner tilbudt gavepensjon for ansatte som nærmer seg pensjonistenes rekker. Et sånt tilbud har ikke Sandbrekkene tatt imot.

– Jeg synes det er greit at man gir slike tilbud og at det er frivillig. Selv om jeg synes det er trist at man nedbemanner i redaksjonene, sier han, og fortsetter:

– I dag føler jeg at jobben er like viktig for meg som det er for hvem som helst andre her på huset, både for livskvalitet i hverdagen, og det å være med, sier han.

Han får dog nærmest daglige spørsmål om når han skal gå av.

– Jeg har lyst til å jobbe og være med så lenge jeg føler at jeg henger med, slår han fast.

Selv føler han at han fortsatt leverer, og hadde nylig en stor artikkelserie om eldrebølgen, som endte med et stort debattmøte som han og en kollega ledet.

Blant det som ble diskutert, var hvordan samfunnet kan utnytte og bruke de eldre og deres erfaring.

– Her på huset føler jeg at jeg siter med masse erfaring. Jeg har ikke den beste kompetansen når det kommer til teknikk og sosiale medier, men jeg kjenner historien og mennesker i Larvik, sier han.

– Vi har mange lesere her fra 50 år og oppover - mange som jeg har vært i kontakt med siden jeg begynte her. Jeg har kontaktflater og erfaring, og føler selv at jeg gjør en jobb på det.

Før han begynte i Østlands-Posten var han utdannet dirigent og frilanser. Han sammenligner redaksjonen med et orkester.

– Vi har noe felles å jobbe mot, og da merker man ikke alder. Jeg kan sitte med 18-åringer og spise lunsj eller ta en øl. Det er det fantastiske med å være i et sånt miljø; det faglige er så viktig, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Sandbrekkene trives godt med å stå opp tidlig for å dirigere fronten.
Powered by Labrador CMS