Bjørn Olav Jahr

Prisvinnende gravejournalist går til Svarttrost

Bjørn Olav Jahr blir en viktig del av selskapets nye, store satsing på egen podkastkatalog.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr går til podkast-selskapet Svarttrost.

– Jeg er svært glad for at jeg nå får muligheten til å arbeide med podkaster/lyddokumentarer sammen med alle de utrolig flinke folkene som jobber for og med Svarttrost. Jeg liker så godt formatet det jobbes i, og tror og håper jeg kan bidra med viktig undersøkende journalistikk fortalt på en måte som når bredt ut, sier Bjørn Olav Jahr.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

Ansettelsen er en del av Svarttrost sin strategi om å bygge egen katalog med dokumentarer av høy kvalitet. I februar har Svarttrost premiere på en helt ny podkastfeed hos Spoitify.

– Vi er så glade og stolte over å få Bjørn Olav Jahr med på laget, sier faglig leder i Svarttrost, Kari Hesthamar.

– Bjørn Olav har markert seg som en av landets aller sterkeste journalister, og det er få som kan vise til samme utholdenhet og stayerevne for å få fram alle fakta i en sak. Han har også mot til å gå der andre ikke våger, noe som gjør ham til en viktig journalistisk stemme.

Bjørn Olav Jahr har tidligere jobbet som journalist i Dagbladet, Kapital og Memo. I 2003 vant han skup-prisen for opprullingen av Finance Credit-saken, en av norgeshistoriens største bedragerisaker.

Han utga senere boka «Hvem drepte Birgitte Tengs?», som var en kriminaldokumentar om den mye omtalte Tengs-saken. Denne boka ble senere en dokumentarserie på TV2. Høsten 2017 ga han ut «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet.»

Powered by Labrador CMS