Går fra NRK til redaktørjobb i Bistandsaktuelt

Elisabeth Onsum blir ny redaktør i Bistandsaktuelt.

Publisert Sist oppdatert

Elisabeth Onsum blir ny redaktør i Bistandsaktuelt, fagbladet om norsk og internasjonalt utviklingssamarbeid.

Det opplyser bladets utgiver Norad i en pressemelding.

Hun kommer fra stillingen som journalist og fungerende nestleder i NRKs utenriksredaksjon.

- Jeg føler meg veldig heldig som har fått denne jobben. En perfekt kombinasjon av utvikling, verden og journalistikk, og jeg ser frem til å jobbe med den kompetente gjengen i Bistandsaktuelt, sier Onsum.

Hun har jobbet 16 år i NRKs nyhetsavdeling i ulike redaksjoner – de siste seks årene i utenriksredaksjonen. Her har Onsum blant annet vært prosjektleder for utviklingsarbeidet av nye Urix på NRK1, og fungert en periode som nestleder.

Hun har også vært utenriksjournalist og vaktsjef, og i 2019 var hun leder og innholdsansvarlig for dokumentarserien «Grenseløs» med ung målgruppe, som ble nominert til Gullruten det året.

– Jeg tror det er større rom for den gode journalistikken fra Bistandsaktuelt i det norske medielandskapet, og et potensiale for å nå folk på nye måter. Jeg gleder meg til å løfte dette videre, og rette søkelyset mot de store sakene innen klima, globalt samarbeid og fattigdomsbekjempelse, sier Onsum.

Onsum tiltrer stillingen 1.juni.

Norad-direktør Bård Vegar Solhjell er glad for at Onsum takket ja til stillingen. Han varsler at Norad samtidig vil ta skritt for ytterligere å tydeliggjøre redaksjonens uavhengige stilling i forhold til sin utgiver.

– Elisabeth Onsum har en sterk fagbakgrunn, med lang og bred erfaring fra Norges største mediehus. Samtidig som hun tilsettes opprettes det et styre som vil sikre en ytterligere profesjonalisering og uavhengighet for Bistandsaktuelt, og Onsum vil få en nøkkelrolle i å videreutvikle journalistikken for fremtiden, sier Solhjell.

Powered by Labrador CMS