Hanne Waaler Lier på Nordiske Mediedager i 2018.
Hanne Waaler Lier på Nordiske Mediedager i 2018.

Hun skal lede Aftenpostens Oslo-satsing

Hanne Waaler Lier er ansatt som leder for Aftenpostens Oslo-satsing

Publisert Sist oppdatert

Det melder Aftenposten i en pressemelding onsdag formiddag.

Aftenposten har som uttalt mål å satse på journalistikk tett på hverdagen til folk som bor i og opplever Norges hovedstad.

Nå har de ansatt Hanne Waaler Lier (47) til å lede satsingen.

Lier leder i dag Aftenpostens innenriksavdeling. Hun har også vært avisens utenrikssjef og utgavesjef for papiravisen. I tillegg har Hanne mange år bak seg som Oslo-journalist og leder i Aftenpostens Aften-utgave.

- Som journalist i Aften Aften fikk jeg være med på å dyrke en kjærlighet til Oslo. I retur fikk vi som jobbet der, nesten daglig merke hvor helt utrolig glade Oslo-folk var i lokalavisa si. Målet med Aftenpostens nye Oslo-satsing er å få det kjærlighetsforholdet til å blomstre minst like kraftig igjen, sier Lier.

Nyhetsredaktør i Aftenposten, Tone Tveøy Strøm-Gundersen, er fornøyd med å få inn Lier til å lede Aftenpostens satsing på Oslo-stoff.

Hun beskriver Lier som en journalist som er opptatt av å lage journalistikk som betyr noe for folks hverdag.

– Hun er engasjert i byen vår, og hun skal sørge for at leserne merker at Aftenposten har satt seg som mål å være tett på alt fra politisk drama på Rådhuset til folkeliv i Marka. Vi skal avsløre, forklare og inspirere.

Samtidig har Aftenposten nå ansatt de siste journalistene som skal jobbe med Oslo. Til sammen består Oslo-gruppen av 23 personer. 18 nye reportere er hentet inn til faste jobber, mens to ledere og tre reportere er rekruttert internt.

Lier skryter av å kunne lede en dyktig gjeng, som har både erfaring og et nytt blikk på hovedstaden.

- Blant journalistene er det Oslo-insidere både fra øst og vest i byen, men siden Oslo like mye er en samling innflyttere, har vi selvsagt også en liten kvote vestlendinger og trøndere, sier Lier.

Powered by Labrador CMS