Lege Wasim Zahid.
Lege Wasim Zahid.

MENINGER:

Aviser må tjene penger for å lage godt innhold. Likevel føler jeg meg litt «lurt»

Lege Wasim Zahid skriver om «Et dilemma om å være kilde bak betalingsmur».

Publisert Sist oppdatert

Jeg får ofte (ukentlig) henvendelser fra journalister som trenger en faglig uttalelse om et aller annet medisinsk tema.

Å gi slike uttalelser kan være veldig mye arbeid. Jeg vil jo ikke si noe feil, så jeg bruker endel tid på svarene. Slår opp i faglitteratur, leser et par studier osv.

Men jeg gjør det likevel fordi jeg ser på min innsats som folkeopplysning. Noe jeg anser som et samfunnsansvar, og som en viktig del av mitt oppdrag som lege.

Siden jeg blir faglig kilde, tar jeg selvsagt aldri betalt for slike «jobber». Jeg er fornøyd med at budskapet når massene. Men hva skjer når artikkelen jeg har bidratt til havner bak en betalingsmur og sånn sett blir utilgjengelig for folk flest?

Kun noen eksklusive få, som har råd til ulike abonnementer, mottar min folkeopplysning.

Jeg er ingen motstander av betalt innhold på nettet, snarere støtter jeg det. Aviser må tjene penger for å lage godt innhold.

Likevel føler jeg meg litt «lurt».

Jeg brukte tid og krefter, gjorde gratis arbeid, for å spre kunnskap til massene, men så kommer det bare noen få til gode. Og avisen tjener penger basert på min innsats. Det er jo ikke akkurat motiverende.

Hva tenker dere?

Innlegget ble først publisert på Facebook og er gjengitt med tillatelse.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til [email protected].

Powered by Labrador CMS